Σελίδες

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Beren Saat: Πρεμιέρα για την νέα ταινία της "Φατμαγκιούλ". Αποθέωση ηθοποιού από κριτικούς!



Πρεμιέρα χθες για κριτικούς κ δημοσιογράφους έκανε η ταινία "Ο κόσμος μου", με πρωταγωνιστές τους Beren Saat και Uğur Yücel , με την πλειονότητα των κριτικών να αποθεώνουν την ηθοποιό κ να μιλάνε για την καλύτερη ως τώρα ερμηνεία της. Κοινή διαπίστωση όλων κ ότι : “ Αυτή η ταινία θα κάνει όλους τους θεατές να κλάψουν ”. Η ειδική προβολή έγινε χθες το πρωί στο Kanyon. Οι κριτικοί είπαν τα καλύτερα για όλους τους συντελεστές. Την προσοχή τράβηξε επίσης κ η σκηνή με το φιλί Ela- Mahir.




Στην ταινία η Μπερέν Σαάτ υποδύεται μια νεαρή κοπέλα που έχασε σε ηλικία 2 ετών την όραση και την ακοή της. Η Beren για να ερμηνεύσει την Ela , έκανε μεγάλη προετοιμασία που περιλάμβανε εκτός από μαθήματα νοηματικής κ παρακολούθηση ντοκυμαντέρ για τυφλά κ κωφά άτομα. Επίσης επισκέφθηκε πολλά σχολεία τέτοιων ατόμων για να μελετήσει τις εκφράσεις κ την ιδιαίτερη γλώσσα του σώματός τους. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κωφών Τουρκίας παραδέχτηκε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσπαθήσεις να μιμηθείς τους ήχους κωφών χωρίς να γελοιοποιηθείς κ υπογράμμισε το σεβασμό με τον οποίο αντιμετώπισε η Beren όλη την προετοιμασία της. Η ίδια δήλωσε : “ Ο πρόεδρος με βοήθησε πάρα πολύ για το ρόλο. Επίσης με βοήθησαν πολύ διάφορα βίντεο σχετικά με την Helen Keller που βρήκα στο διαδίκτυο. Κατάλαβα κ έμαθα πώς χρησιμοποιούσε τη φωνή της ”. Τέλος η Beren έμαθε από τη Σχολή Τυφλών πώς ακριβώς να τοποθετεί το βλέμμα της για να πείθει ως τυφλή κ πώς να χρησιμοποιεί το μπαστούνι.

Δείτε το trailer της ταινίας με ελληνικούς υπότιτλους:






Kριτικές για την ταινία Ο κόσμος μου

Atilla Dorsay: Νομίζω ότι είναι μακράν η πιο συγκινητική ταινία που θα δει το Τούρκικο κοινό. Η παραγωγή κ οι ερμηνείες αποτελούν εγγύηση για τεράστια επιτυχία κ εδώ κ στο εξωτερικό. Ειδικά η τελευταία σκηνή μού άρεσε πολύ. Όλη η ταινία όμως είναι γεμάτη με σκηνές που αγγίζουν ευαίσθητες χορδές. Όλοι όσοι τη δουν, θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται καλύτερα στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ömür Gedik: Έκλαψα πραγματικά με αυτή την ταινία. Η Beren είναι συγκλονιστική. Θα ήθελα όμως να συγχαρώ κ τους υπόλοιπους. Ειδικά η Ayça Bingöl παραδίδει μαθήματα ερμηνείας.

Alper Turgut: Είχα λατρέψει την ταινία Black. Γι'αυτό το λόγο είχα επιφυλάξεις για τη διασκευή της.Τελικά ήταν πολύ καλύτερη από όσο περίμενα. Απόδειξη αυτού, το ότι φύγαμε από την αίθουσα άπαντες βουρκωμένοι. Κ αν οι ηθοποιοί στο Black ήταν εξαιρετικοί, οι δικοί μας δεν πήγαν πίσω. Όλοι άψογοι. Η ταινία παίρνει 10' από μένα, ελπίζω να πάρει κ στο ταμείο.

Serdar Akbıyık: Πολύ καλή διασκευή. Κ ομολογώ ότι δεν περίμενα από τη Beren τέτοια ερμηνεία. Ήταν απόλυτα φυσική κ συγκινητική κ ταυτόχρονα με άψογη τεχνική , που μαρτυρούσε μεγάλη προετοιμασία για το ρόλο. Στη γλώσσα τού σώματος ήταν συγκλονιστική. Μακράν η καλύτερη ταινία που είδα τελευταία , κ η καλύτερη τού .Uğur Yücel. Εντυπωσιάστηκα πολύ.


Nil Kural: Ο κόσμος μου θα συγκινήσει πολύ, αλλά δεν είναι 1 απλό μελόδραμα. Όλοι οι ηθοποιοί άψογοι, με τη Beren συναρπαστική σε 1 ρόλο υψηλών απαιτήσεων. Στα συν της ταινίας κ η μουσική της.


Πηγή: Facebook Page Dudaktan Kalbe ( From the lips to the heart )

Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου