Αν ψάχνετε έναν τρόπο να παίρνετε τα θρεπτικά στοιχεία των λαχανικών χωρίς απαραίτητα να τρώτε βραστό μπρόκολο, ας πούμε, έχουμε για εσάς το πιο νόστιμο και λαχταριστό carrot cake, σε διαιτητική έκδοση, που θα σας ξετρελάνει με τη γεύση του ενώ παράλληλα θα σας δώσει όλα τα καλά του καρότου!
Υλικά
1 ποτήρι (του νερού) καρότο χοντροκομμένο
1 ποτήρι μήλα χοντροκομμένα
1 ποτήρι ζάχαρη μαύρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
½ ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
3 ποτήρια αλεύρι μαλακό
½ ποτήρι κονιάκ
Από ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder, κανέλλα και σόδα μαγειρικής
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
2. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι και στη συνέχεια σιγά-σιγά το μείγμα από το μπλέντερ και ζυμώνετε πολύ καλά.
3. Το βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι ή φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C για 45 λεπτά έως μία ώρα.
Πηγή: queen.gr
Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου