Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Η Χουρέμ εξοντώνει και τον Ιμπραήμ!Ο Σουλεϊμάν διατάζει την εκτέλεση του Ιμπραήμ! 

Η αλαζονεία στέλνει τελικά στον θάνατο τον Ιμπραήμ, που στραγγαλίζεται μετά από εντολή του Σουλεϊμάν. Μια φιλία χρόνων πεθαίνει... Ο Σουλεϊμάν, λίγο πριν πάρει την απόφασή του και αγναντεύοντας τη θάλασσα, σκεφτόταν την έπαρση του Ιμπραήμ με τα αγάλματα, την εκτέλεση του Ισκεντέρ εξαιτίας του, τις αποκαλύψεις τόσο της Χατιτζέ για την απιστία του όσο και της Χουρέμ ότι συνάντησε κρυφά τον Μουσταφά για να συνωμοτήσει εναντίον του. Ολα αυτά ήταν αρκετά για να πάρει την απόφασή του. Την εκτέλεση του Πάργαλη...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χρόνια τώρα ο Ιμπραήμ έδειχνε πως η «τροφή» του ήταν τα αξιώματα που του έδινε διαρκώς ο Σουλεϊμάν. Κι όσο εκείνος έδινε, τόσο ο Βεζίρης δεν χόρταινε. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να λέει στους πρεσβευτές ότι ο Σουλτάνος είναι ένα λιοντάρι και ο ίδιος ο δαμαστής του και ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί και τον ελέγχει.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, άρχισαν οι συνωμοσίες... Ο Ιμπραήμ συναντά τον Μουσταφά στην Προύσα την ίδια ώρα που ο Σουλεϊμάν νόμιζε πως ήταν στην Αδριανούπολη. Δίνει εντολή στους στρατιώτες του να τον φέρουν πίσω και, όταν τον ρωτά πού ήταν, εκείνος του λέει την αλήθεια. Ο Σουλεϊμάν με έντονο ύφος του λέει ότι ο Μουσταφά είναι δικός του γιος, ότι είναι πρίγκιπας και ότι δεν είναι μικρό παιδί για να τον συναντά κρυφά...

Μετά από αυτή τη συζήτηση ο Σουλτάνος δεν νιώθει καλά. Πηγαίνει έξω στη βεράντα, να πάρει λίγο καθαρό αέρα, χάνει τις αισθήσεις του και πέφτει στο πάτωμα. Οταν η Χουρέμ φτάνει στο δωμάτιό του και τον βλέπει αναίσθητο, παγώνει. Ο γιατρός που τον εξετάζει λέει ότι εισέπνευσε δηλητήριο -το οποίο έχει κατακλύσει όλο το σώμα του- που του είναι άγνωστο. Η Χουρέμ προσεύχεται να γίνει καλά ο Σουλεϊμάν κι εκείνος την ίδια στιγμή συνέρχεται και τη βλέπει να κοιμάται δίπλα του. Αναρωτιέται τι έπαθε και η Χουρέμ τού λέει ότι τον δηλητηρίασαν. Του ζητά να ξεκουραστεί, για να ανακτήσει τις δυνάμεις του, και ο Σουλτάνος τής λέει ότι αυτή είναι η δύναμή του. Της δηλώνει πως όποιος το έκανε θα το πληρώσει κι εκείνη του απαντά να μην ψάχνει μακριά τον ένοχο, αλλά δίπλα του, ανάμεσα σε εκείνους που τους θεωρεί φίλους του.


Σύγκρουση Χουρέμ-Ιμπραήμ λίγο πριν από το τέλος 

Η Χουρέμ συναντά τον Ιμπραήμ και τον κατηγορεί ότι θέλησε να δηλητηριάσει τον Σουλεϊμάν, για να ανεβάσει στον θρόνο τον Μουσταφά. Του ζητά να αφήσει τη θέση του, τα αξιώματά του και να εξαφανιστεί, για να του χαρίσει τη ζωή. Ο Ιμπραήμ γελάει και της λέει ότι δεν μπορεί να γίνει συμφωνία μεταξύ αετού και περιστεριού... Τότε η Χουρέμ τού απαντά ότι έχασε την ευκαιρία και ήρθε το τέλος του. Εκείνη φεύγει, ο Ιμπραήμ γελάει και ξαφνικά βρίσκεται περιτριγυρισμένος από μασκοφόρους που του επιτίθενται. Τραυματίζεται, αλλά καταφέρνει να επιζήσει.

Ο Σουλεϊμάν λέει στη Χουρέμ ότι μάλλον δεν θα βρουν ποτέ αυτόν που τον δηλητηρίασε. Εκείνη τη στιγμή ο Ιμπραήμ μπαίνει στο δωμάτιο με σκισμένα ρούχα λέγοντάς τους ότι του επιτέθηκαν για να τον σκοτώσουν κι ότι αυτοί που του επιτέθηκαν μάλλον είναι οι ίδιοι που θέλησαν να τον δηλητηριάσουν. Η Χατιτζέ εισβάλλει στο δωμάτιο της Χουρέμ και της ζητά να μείνει μακριά από τον Ιμπραήμ, λέγοντάς της ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή προσπάθησε να τον σκοτώσει.

Η Χουρέμ ζητά από τον Σουλεϊμάν να μη στείλει τον Μεχμέτ σε σαντζάκι (σ.σ. πρωτοβάθμια διοικητική μονάδα της οθωμανικής αυτοκρατορίας), γιατί φοβάται για τη ζωή του. Ο Σουλεϊμάν την καθησυχάζει και της λέει ότι ο Μεχμέτ είναι σε ηλικία που πρέπει να πάει, είναι αρκετά δυνατός και ότι ο Ιμπραήμ θα είναι δίπλα του για να τον βοηθήσει σε όλα. Η Χουρέμ τότε του λέει ότι ο Ιμπραήμ δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν που θα βρεθεί απέναντι από τον Μουσταφά και τα λόγια της αυτά βάζουν σε σκέψεις τον Σουλεϊμάν.

Ο Ρουστέμ, μετά από εντολή της Χουρέμ, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του να διασύρει τον Ιμπραήμ στους πολίτες. Ο Σουλτάνος μετά τη σύσκεψη λέει στον Ιμπραήμ ότι του αυξάνει το ετήσιο εισόδημά του και ο Ιμπραήμ, αφού τον ευχαριστεί, του λέει αστειευόμενος ότι ο παππούς του Μεχμέτ έδινε στον Βεζίρη του περισσότερα χρήματα. Ο Σουλεϊμάν χαμογελώντας τον ρωτά αν αυτός έχει καμία σχέση με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης και φεύγει φανερά εκνευρισμένος. Τότε ο Ιμπραήμ αντιλαμβάνεται ότι ο Σουλτάνος ενοχλήθηκε.


Το πλήθος θέλει τον θάνατο του Ιμπραήμ...

Ο Σουλεϊμάν με τους γιους του κατευθύνεται στο τζαμί και οι πολίτες τούς επευφημούν. Μέσα από το πλήθος όμως ακούγονται φωνές κατά του Ιμπραήμ, ότι δεν ήρθε για προσευχή, ότι «πουλήθηκε» στους Γάλλους, ότι φοράει κρυφά σταυρό και ότι αγαπά οτιδήποτε ευρωπαϊκό. Ο Ματρακτσί, ακούγοντάς τα, προβληματίζεται, ενώ ο Ρουστέμ χαμογελά ικανοποιημένος.
Λίγο αργότερα, ο Σουλεϊμάν λέει στον Ιμπραήμ ότι πρέπει να πάει στο τζαμί για να τον δουν. Οι δυο τους αναπολούν τον καιρό που έζησαν στη Μάνισα την εποχή της νιότης τους. Οταν η συζήτηση φτάνει στον Ισκεντέρ, ο Σουλτάνος ρωτά τον Ιμπραήμ αν έχει σκεφτεί ποτέ πώς θα ήθελε να πεθάνει. Κι εκείνος, κοιτώντας τον, του απαντά ότι ο Βεζίρης του, όταν βάζει το κεφάλι του στο μαξιλάρι τη νύχτα, έχει μόνο ένα όνειρο: Θα ήθελε να πεθάνει σαν φίλος του, σαν αδελφός του, σαν σύντροφός του. Αυτό μόνο θέλει. Μόνο έτσι η ψυχή του θα βρει ειρήνη... Ο Σουλεϊμάν στρέφει αλλού το κεφάλι του και δακρύζει.
Ο Ιμπραήμ πάει στο τζαμί και από το πλήθος ακούγονται φωνές δυσαρέσκειας. Μάλιστα κάποιος του λέει ότι δεν έπρεπε να παρευρίσκεται στο τζαμί αλλά σε εκκλησία. Ο Ιμπραήμ περπατά με σκυμμένο κεφάλι και ακούει μοχθηρά σχόλια. Εξοργισμένος με το πλήθος που φωνάζει ότι δεν είναι μουσουλμάνος, επιτίθεται σε έναν από αυτούς. Δίνει μάλιστα εντολή να συλλάβουν τον πολίτη και να τον εκτελέσουν!
Στην αγορά ο άνθρωπος του Ρουστέμ εξακολουθεί να ξεσηκώνει τους πολίτες εναντίον του Ιμπραήμ. Τους θυμίζει ότι θέλει να εκτελέσει έναν αθώο άνθρωπο. Το πλήθος πάει στο παλάτι του Ιμπραήμ και ζητά δικαιοσύνη και την απελευθέρωση του κρατουμένου. Ο Αγιάς Πασάς ενημερώνει τον Σουλτάνο για την αναταραχή στην αγορά και ότι ο Ιμπραήμ αποφάσισε να εκτελέσει κάποιον χωρίς δίκη. Ο Σουλεϊμάν ρωτά τον Ιμπραήμ πώς τόλμησε να φυλακίσει κάποιον κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού και μάλιστα να αποφασίσει την εκτέλεσή του. Του δηλώνει ότι δεν θα πάρει κανενός το κεφάλι αν δεν αποφασιστεί αυτό από τον Δικαστή και δίνει γι' αυτό εντολή στον Αγιάζ Πασά, κάτι που δυσαρεστεί τον Ιμπραήμ.

Ο Σουλτάνος αποφασίζει την εκτέλεση του Πάργαλη...

Ο Σουλεϊμάν διαβάζει τα Πρακτικά της συνάντησης του Ιμπραήμ με τους πρεσβευτές, όπου ο Βεζίρης αναφέρει ότι η δουλειά του θηριοδαμαστή είναι να δαμάζει το λιοντάρι κι εκείνος χαμογελά διασκεδάζοντας με αυτά που λέει ο Ιμπραήμ. Ξαφνικά όμως παγώνει το χαμόγελο στα χείλη του διαβάζοντας ότι ο Σουλτάνος της οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι το λιοντάρι και ότι αυτός είναι ο θηριοδαμαστής που τον ηρεμεί με το μαστίγιο και τα μάτια του και τον κάνει ό,τι θέλει. Πριν συνέλθει από το σοκ όσων διαβάζει, μπαίνει ο Ιμπραήμ στο δωμάτιο. Τον κοιτάζει χαμογελώντας ειρωνικά και σκεπτόμενος όσα διάβασε. Ο Ιμπραήμ απορεί με το βλέμμα και το χαμόγελό του, τον ρωτά αν είναι καλά και τον καλεί σε δείπνο στο σαράι. Οταν φεύγει, το χαμόγελο παγώνει στα χείλη του Σουλεϊμάν, που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι διάβασε πριν λίγο. Βγαίνει στο μπαλκόνι, βλέπει το χιόνι και αναλογίζεται αυτά που διάβασε και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Λίγο αργότερα, ο Σουλεϊμάν επισκέπτεται τον Δικαστή. Ζητά τη συμβουλή του για την τιμωρία που αποφάσισε για έναν άνθρωπο. Του λέει ότι πρέπει να είναι θάνατος, είχε όμως υποσχεθεί να τον κρατήσει ζωντανό και να τον προστατεύει όσο είναι και ο ίδιος ζωντανός... Ο Δικαστής σκέφτεται για λίγο, ρωτά ποια είναι η απόφασή του και ο Σουλεϊμάν απαντά: ΕΚΤΕΛΕΣΗ!

Ο Ιμπραήμ στραγγαλίζεται στον ύπνο του... 

Η Χατιτζέ ρωτά τον Ιμπραήμ πώς ήταν το δείπνο με τους Πασάδες και, όταν της λέει ότι ο Σουλτάνος δεν παρεβρέθηκε γιατί ήταν κουρασμένος, η Χατιτζέ ανησυχεί. Ο Σουλεϊμάν είναι βυθισμένος στις σκέψεις του παρατηρώντας μια κλεψύδρα, όταν ο Ιμπραήμ μπαίνει στο δωμάτιό του και του δίνει το βιβλίο του Μακιαβέλι. Ο Σουλεϊμάν το ανοίγει και διαβάζει:«Να αγαπάς τον φόβο ή να φοβάσαι την αγάπη;». Ο Σουλτάνος ρωτά τη γνώμη του Ιμπραήμ, αφού σύμφωνα με τον Μακιαβέλι δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο. Ο Ιμπραήμ τού απαντά ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να ζήσουν την ευτυχία και δεν τους νοιάζουν οι συνέπειες. Λίγο αργότερα, ο Ιμπραήμ παίζει βιολί και ο Σουλεϊμάν αναπολεί τις μέρες που η φιλία τους ήταν δυνατή και δεν υπήρχε καμία σκιά να τη βαραίνει. Ο Ιμπραήμ, όταν τελειώνει, του ζητά να πάνε στη Μάνισα, να θυμηθούν τα παλιά. Ο Σουλεϊμάν τού απαντά θετικά, αλλά τα μάτια του είναι γεμάτα πίκρα.

Την επομένη, ο Σουλεϊμάν καλεί τον Ιμπραήμ για δείπνο. Αφού τρώνε και συζητούν για ώρες, ο Σουλτάνος τού ζητά να κοιμηθεί στο παλάτι. Ο Ιμπραήμ δέχεται και διαβάζοντας τον παίρνει ο ύπνος. Τότε ο Σουλεϊμάν δίνει εντολή να τον στραγγαλίσουν. Ο Ιμπραήμ ξεψυχώντας προφέρει το όνομα του Μεγαλειότατου. Μαζί με την τελευταία του πνοή αφήνει κι ένα δάκρυ να κυλήσει...


Η Χατιτζέ επιτίθεται στον αδελφό της για τον θάνατο του άνδρα της

Ο Σουλεϊμάν, μόνος στο δωμάτιό του, θρηνεί τον Ιμπραήμ και αναρωτιέται αν θα μπορέσει ποτέ να πάρει πίσω την καρδιά του, αφού την έδωσε για πάντα στον φίλο του και την πήρε μαζί του. Ο Σουμπούλ ξυπνά τη Χουρέμ και της λέει ότι ο Ιμπραήμ είναι νεκρός με εντολή του Σουλτάνου. Το επόμενο πρωί η Χατιτζέ πάει στο γραφείο του Ιμπραήμ. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι, βλέπει κάτι που την τρομάζει και τρέχει στον κήπο. Εκεί βρίσκεται η σωρός του Ιμπραήμ. Η Γκιουλφέμ και η Μπευχάν προσπαθούν να συγκρατήσουν τη Χατιτζέ, που ουρλιάζει πάνω στη σορό του Ιμπραήμ. Οταν η Χατιτζέ συνέρχεται, πηγαίνει στο παλάτι και ζητά από τον Σουλεϊμάν να της πει ότι δεν σκότωσε αυτός τον άνδρα της και πατέρα των παιδιών της. Βλέποντάς τον σιωπηλό, τον ρωτάει πώς είναι δυνατόν να «σκότωσε» εκείνην, που είναι αδελφή του. Ο Σουλεϊμάν προσπαθεί να την αγκαλιάσει και η Χατιτζέ τον σπρώχνει ρωτώντας τον «ποιος είναι». Του λέει ότι δεν τον αναγνωρίζει, ότι τώρα πια δεν είναι αδελφός της -γιατί εκείνος ήταν δίκαιος με όλους- αλλά ένας τύραννος και ότι κοιτάζοντάς τον στα μάτια βλέπει τον πατέρα τους. Βγαίνοντας έξω βλέπει να αδειάζουν το γραφείο του Ιμπραήμ και καταρρέει. Ο Ματρακτσί παρακολουθεί την ταφή του Ιμπραήμ και θυμάται τον Σουλτάνο που του είπε να μη μάθει κανείς πού θα ενταφιαστεί ο Ιμπραήμ και ότι δεν θέλει να ξέρει ούτε ο ίδιος...

Στη συνέλευση ο Σουλεϊμάν λέει ότι πρέπει να παραδειγματιστούν όλοι από την αλαζονεία του Ιμπραήμ και διορίζει τον Αγιάζ αντικαταστάτη του Βεζίρη. Ο Σουμπούλ λέει στη Χουρέμ ότι τώρα πια μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο και η Χουρέμ τού απαντά ότι θα κάνει αυτό που ορκίστηκε κάποτε: Ενας ένας, οι εχθροί της θα πληρώσουν!!!

Πηγή:Tv Zapping, tv-nea


Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθραΘυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρεςΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλουςhttp://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις