Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

6 τρόποι για να αυξήσετε μεταβολισμό σας και να καίτε περισσότερες θερμίδες. Πόσες θερμίδες είναι ένα κιλό λίπους!

6 τρόποι για να καίτε περισσότερες θερμίδες


Μπορεί ο μεταβολισμός να εξαρτάται από τον γενετικό παράγοντα, την ηλικία ή το φύλο αλλά όποια κι αν είναι η γενετική σας μοίρα, έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε εκ νέου τον μεταβολισμό σας. Έτσι θα καίει περισσότερες θερμίδες και εσείς θα χάσετε βάρος πιο εύκολα.



1. Τρώτε συχνά
Με το να στερείτε το φαγητό από τον οργανισμό σας επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας καθώς το σώμα σας προσπαθεί να αντισταθμίσει τη μειωμένη λήψη τροφής ελαττώνοντας το ρυθμό με τον οποίο την καίτε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μεταβολικός σας ρυθμός να πέσει κατά 15-20%. Εάν κάνετε δίαιτα η καλύτερη στρατηγική είναι να μη λαμβάνετε ποτέ λιγότερες από 1.200 θερμίδες την ημέρα.

2. Δυναμώστε τους μυς σας
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ένα κιλό μυών καίει περίπου μεταξύ 28 και 100 θερμίδες τη μέρα ενώ ένα κιλό λίπους δεν καίει τίποτα. Όσο περισσότερο αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα τόσο περισσότερη ενέργεια θα χρησιμοποιεί το σώμα σας και τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε λοιπόν να εντάξετε 2 – 3 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμα γυμναστικής σας κάποιες ασκήσεις με βάρη.

3. Κοιμηθείτε 8 ώρες
Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο, τα χρόνια προβλήματα ύπνου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο μεταβολίζονται οι υδατάνθρακες, με συνέπεια την αυξημένη πείνα και την επιβράδυνση του μεταβολισμού. Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος η έλλειψη ποιοτικού ύπνου θα παρεμποδίσει την προσπάθειά σας.

4. Τρώτε αρκετές πρωτεΐνες
Οι μύες αποτελούνται βασικά από πρωτείνη. Έτσι, χωρίς την απαραίτητη λήψη πρωτεϊνών σημειώνεται απώλεια μυϊκού ιστού. Χρειάζεστε τουλάχιστον 1 γραμμάριο πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους κάθε μέρα. Για μια γυναίκα 65 κιλών αυτό μεταφράζεται σε 65 γραμμ. πρωτείνης. Αν τρώτε για παράδειγμα δημητριακά και γάλα για πρωινό, ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί και ένα κυπελλάκι γιαούρτι για γεύμα ή ένα ποτήρι γάλα το βράδυ θα πετύχετε το στόχο σας.

5. Μειώστε το στρες
Είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον βραδινό σας ύπνο με συνέπεια και πάλι ένα χαμηλό μεταβολισμό. Σύμφωνα με μελέτες όσοι έχουν συμπτώματα κατάθλιψης ή άγχους συνήθως κάνουν κραιπάλες στο φαγητό ή ακολουθούν ανθυγιεινές συνήθειες διατροφής παραλείποντας γεύματα ή παίρνοντας διαιτητικά χάπια, που προκαλούν μεγάλη ζημιά στον μεταβολισμό.

6. Αποφύγετε τη ζάχαρη και μειώστε το αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση σακχάρων είναι πιθανό να οδηγήσει στην αποθήκευσης τους σε λίπος το οποίο καίει λιγότερες θερμίδες από τον άλιπο σωματικό ιστό. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας που έχει ως αποτέλεσμα τα χαμηλά επίπεδα μεταβολισμού.

Το μυστικό

Πόσες θερμίδες καίτε; Το ποσό της ενέργειας που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σε φάση ανάπαυλας ονομάζεται βασικός μεταβολισμός (ΒΜ).

Ο αριθμός των θερμίδων που έχετε ανάγκη κάθε μέρα είναι ο ΒΜ σας συν ο αριθμός των θερμίδων που καίτε με την άσκηση.

Υπολογίστε το ΒΜ σας με την ακόλουθη φόρμουλα:

655
+ 9,6 x βάρος σε κιλά
+1,8 x ύψος σε εκατοστά
-4,7 x ηλικία
= Βασικός Μεταβολισμός

Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε με τον παράγοντα δραστηριότητας: 1,2 αν δεν γυμνάζεστε, 1,37 αν γυμνάζεστε 1 –3 φορές την εβδομάδα, 1,55 αν γυμνάζεστε 3 – 5 φορές την εβδομάδα, 1,72 αν γυμνάζεστε κάθε μέρα.

Πόσες θερμίδες είναι ένα κιλό ανθρώπινου λίπους;

Κάθε κιλό αποθηκευμένου λίπους στο σώμα μας αντιστοιχεί με 7.700 θερμίδες περίπου


Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com. Πηγή: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθρα



Θυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1



Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρες



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλους



http://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις