"Εγώ ήμουν ξάπλα στο κρεβάτι της κλινικής, δεν είχα δύναμη να απαντήσω σε καμία φήμη..."
«Ερωτεύτηκα έναν άνδρα που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα. Δεν γινόταν να κοιτάω στον καθρέφτη και να βλέπω τη Χουρέμ».
Αποκαλυπτική και πολύ ανθρώπινη είναι η συνέντευξη της Μιριέμ Ουζερλί, που όλοι αγαπήσαμε ως Χουρέμ, από την τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής»! Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε σε γερμανικό περιοδικό και ανάρτησε μεταφρασμένη το motherblog.
Παραδέχθηκε πως πάσχει από το λεγόμενο «Burned out syndrome» και πως συνεχίζει τη θεραπεία της:
«Και συνεχίζεται. Αλλά οι πιο δύσκολες μέρες πέρασαν. Είμαι καλύτερα τώρα. Έκοψα τα μαλλιά μου, σκούρυνα το χρώμα, γύρισα πίσω στη φυσιολογική μου κατάσταση. Άρχισα να ανεβαίνω πάλι στο ποδήλατό μου. Η θεραπεία μου θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους.Τις πρώτες 15 μέρες ήμουν σε συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Για να με συνεφέρουν αρχικά χρησιμοποιούσαν χημικά φάρμακα και στη συνέχεια φυτικά».
«Πλέον δεν είμαι η Χουρέμ. Είμαι πάλι εγώ. Η παλιά Μεριέμ. Έπρεπε να αποχαιρετήσω την Χουρέμ. Δεν γινόταν ακόμα να κοιτάω τον καθρέπτη και να βλέπω αυτήν και όχι εμένα. Γι' αυτό άλλαξα και εμφάνιση».
Στην ερώτηση αν υπάρχει η πιθανότητα μια μέρα να τα ξαναβρεί με τον πατέρα του παιδιού του παιδιού της...
«Το να συγχωρείς είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ζωή. Όλοι μας πρέπει να συγχωρούμε. Αλλιώς είναι πολύ μεγάλο βάρος για εμάς ως ενέργεια. Και βέβαια θα συγχωρέσω τον Τζαν. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε ξανά μαζί».
Το πιο σοκαριστικό σημείο της συνέντευξης είναι η απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε...
«Στα βραβεία τηλεόρασης της Αττάλειας. Το βραβείο που κέρδισα το πέταξα στο δωμάτιό μου, στο ξενοδοχείο. Το κομμάτιασα, ήμουνα τρελαμένη, κόπηκα παντού. Θέλησα να πηδήξω από το μπαλκόνι γιατί η τελευταία μου λύση ήταν να φύγω, να εξαφανιστώ, να πεθάνω. Θέλησα να αυτοκτονήσω για να γλυτώσω. Είχε αρρωστήσει το μυαλό μου.Επαγγελματική ζωή, προσωπική ζωή.. Ήρθαν όλα απανωτά. Δεν μπόρεσα να σηκώσω στις πλάτες μου το βάρος όλων αυτών που έζησα».
Στη συνέχεια περιέγραψε τις δύσκολες ώρες, από τη στιγμή που πήγε στην Τουρκία από τη Γερμανία:
«Από την στιγμή που πήγα στην Τουρκία έκανα και εγώ πολλά λάθη. «Όχι θα βολευτώ στο ξενοδοχείο», τους είπα. Ήταν λάθος. Ξεκίνησα να δουλεύω σαν μηχανή. Η πρώτη σεζόν πέρασε πολύ βαριά. Ακόμα δεν είχαμε βρει τους ρυθμούς μας. Δεν είχαμε ένα πρόγραμμα.
Όσο και να λέω ότι είμαι Τουρκάλα, στην πραγματικότητα είναι μια κουλτούρα που δεν την γνωρίζω, μια γλώσσα που δεν την ξέρω. Η αϋπνία σου καταστρέφει την ψυχολογία. Εγώ πάνω στη δουλειά είμαι τελειομανής.. Δεν ήθελα να ξεχνάω τους διαλόγους. Αυτό που οι Τούρκοι ηθοποιοί τελείωναν σε μισή ώρα, εγώ το δούλευα μέχρι το πρωί. Κάποια στιγμή αρρώστησε η Μεράλ (σ.σ η σεναριογράφος της σειράς). Όσο ήταν άρρωστη, το σενάριο συνέχεια άλλαζε.
Οι τοποθεσίες άλλαξαν. Δεν φταίει κανείς γι' αυτό, αλλά ταλαιπωρηθήκαμε ως ομάδα. Ζήσαμε βαριές καταστάσεις. Όσο κόσμο και να είχα γύρω μου, εγώ ήμουν πολύ μόνη. Δεν ήταν εύκολο να προσπαθώ να είμαι η Χουρέμ. Αλλά εγώ της έδωσα μέχρι και την τελευταία μου ανάσα, έζησα για την Χουρέμ. Γι' αυτό και όταν βλέπω φωτογραφίες της επηρεάζομαι, ταρακουνιέμαι. Βάζω αμέσως τα κλάματα. Το πρόβλημά μου είναι ότι εξαφάνισα τελείως την Μεριέμ.
Τρία χρόνια πραγματικά έζησα ως Χουρέμ. Και τους τελευταίους μήνες πλέον δεν βρήκα την δύναμη να την κάνω να ζήσει άλλο. Αυτό με ταλαιπώρησε πολύ. Γιατί μέσα μου ήμουν άδεια. Εγώ είμαι γυναίκα και όπως όλες οι γυναίκες έτσι κι εγώ ονειρεύτηκα έναν άντρα που θα έρθει στη ζωή μου και θα με συμπληρώσει. Επηρεάστηκα πολύ από κάποιον στην Τουρκία. Αυτός ούτε θα το έχει πάρει είδηση. Ήταν πλατωνικά τα αισθήματά μου. Φυσικά δεν έγινε τίποτα. Η μοναξιά μου συνεχίστηκε».
Ακόμα και τώρα όλη η Τουρκία περιμένει να γυρίσεις πίσω. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα;
Αυτή την στιγμή όχι , ίσως του χρόνου. Ποιος ξέρει... Αλλά να γυρίσω για την «Χουρέμ» τώρα πια είναι δυνατόν...
Στο Βερολίνο νιώθεις πιο ασφαλής;
Στην αρχή όχι. Όσο ήμουν στην κλινική για θεραπεία, χτυπούσε το κουδούνι και τρόμαζα. «Ήρθαν από την Τουρκία, θα με πάρουν και θα με πάνε πίσω», έλεγα. Ήμουνα τόσο μπερδεμένη. Άλλωστε γι' αυτό έφυγα και ήρθα στη Γερμανία. Και στην Τουρκία υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί και νοσοκομεία, αλλά εμένα η μητρική μου γλώσσα είναι τα Γερμανικά. Η κατάστασή μου ήταν τόσο επικίνδυνη που επιβαλλόταν κάποιος να με καταλάβει.
Γιατί όταν ειπώθηκε για εσένα ότι ζητάς παραπάνω χρήματα για να επιστρέψεις δεν είπες ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα;
Μα βγήκαν τόσες πολλές ειδήσεις για εμένα. Κάθε μέρα 10 διαφορετικές. Εγώ ήμουν ξάπλα στο κρεβάτι της κλινικής, δεν είχα δύναμη να απαντήσω σε καμία φήμη...
Το να αφήσει μια σειρά και να φύγει δεν είναι κακή φήμη για έναν ηθοποιό;
Και πολύ μάλιστα. Κι εγώ αν δεν ήμουν υποχρεωμένη δεν θα το έκανα ποτέ. Είχαν μείνει μόνο τέσσερα επεισόδια. Αλλά δεν ήμουν σε κατάσταση να παίξω ούτε καν σε αυτά! Ήμουν τόσο άσχημα. Δεν μπόρεσα να το κάνω.
Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com. Πηγή: zappit.gr
Po re to ka8arma thn parathse!
ΑπάντησηΔιαγραφή