Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Karadayi Καρανταγί ( 4ο Επεισόδιο - 2η σεζόν): Ολόκληρο το επεισόδιο 40 με ελληνικούς υπότιτλους. Όλοι οι διάλογοι

Karadayi Καρανταγί ( 4ο Επεισόδιο - 2η σεζόν): Ολόκληρο το επεισόδιο 40 με ελληνικούς υπότιτλους. Όλοι οι διάλογοι στα ελληνικά






Πάτησε εδώ για να δεις το επεισόδιο
- Περίμενε 5 sec και πάτησε skip ad στη σελίδα ad.fly που θα εμφανιστεί-



Διάλογοι στα ελληνικά:

H ακρόαση στην Επιτροπή
Δικαστής: Όμως τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό για να αποδείξει την αμεροληψία σας. Το συμπέρασμα είναι ότι η σχέση σας με τον Μαχίρ Καρά συνεχίζεται. Ίσως μάλιστα να την κρύβετε από αυτή τη Δικαστική Επιτροπή. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα επιτρέψουμε….
Φεριντέ: Συγχωρείστε με που σας διακόπτω κύριε, αλλά πρέπει να πω ότι κάνετε λάθος. Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του Μαχίρ και εμένα και στην πραγματικότητα δεν μπορεί να υπάρξει. Εγω… δεν θέλω να συζητήσω για την προσωπική μου ζωή μαζί σας και εξαιτίας αυτού, σιώπησα. Όμως με δεδομένο ότι ερευνάτε γι’ αυτό…. Είμαι αρραβωνιασμένη.
Δικαστής; Με ποιον; Δεν είχα ιδέα.
Φεριντέ: Επειδή ήθελα να κρατήσω την προσωπική μου ζωή, προσωπική. Ο μέλλον αρραβωνιαστικός μου είναι εκδότης εφημερίδας. Ο Σινάν Κοτζά. Ο αρραβώνας θα γίνει σύντομα ούτως ή άλλως.
Δικαστής: Κυρία Φεριντέ, δεν ξέρω τι να πω. Μας εκπλήξατε.
Φεριντέ: Όπως είπατε, δεν μου αρέσει να συζητώ για την προσωπική μου ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που δεν το ξέρει κανείς μέχρι ώρας.
Δικαστής: Αυτό είναι ατυχές. Ο λόγος συνεδρίασης αυτής της επιτροπής είναι να ρίξει φως στον αντιεπαγγελματισμό σας. Ελπίζω μόνο ότι ο ξαφνικός σας αρραβώνας δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
Φέριντε: Είναι αδύνατο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η οικογένεια η δική μου και αυτή του Σινάν γνωρίζονται για αρκετό καιρό και μεταξύ μας γνωριζόμαστε από παιδιά.
Δικαστής: Εντάξει. Έχετε ορίσει ημερομηνία για το γάμο;
Φεριντέ: Σύντομα.

… Αναδρομή στη συζήτησή της με τον Σινάν.
Σινάν: Κυρία Φεριντέ, στην πραγματικότητα βρήκα έναν τρόπο. Έναν τρόπο να αποδείξετε την αθωότητά σας στην Επιτροπή, αλλά δεν ξέρω τι γνώμη θα είχατε.
Φεριντέ: Ποιον τρόπο βρήκατε;
Σινάν: Μπορείτε να γλιτώσετε μέσω μιας καινούργιας αισθηματικής σχέσης.
Φεριντέ: Κύριε Σινάν, τι προσπαθείτε να υπονοήσετε;
Σινάν: Αν δεν θέλετε να κατηγορηθείτε ότι έχετε δεσμό με τον Μαχίρ Καρά, τότε μπορείτε να πείτε στην Επιτροπή και σε όλη τη χώρα, ότι είσαι η αρραβωνιαστικιά μου.

…..και πίσω στη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Φεριντέ: Και αποφασίσαμε να παντρευτούμε και οι οικογένειές μας μας έδωσαν τις ευχές τους.
Άλλη αναδρομή της Φεριντέ στο γραφείο.
Φεριντέ: Μπορώ να σας έχω εμπιστοσύνη κύριε Σινάν; Εν τέλει αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι.
Σινάν: Μπορείτε να με εμπιστευτείτε απόλυτα κυρία Φεριντέ. Τα πάντα θα μείνουν μεταξύ μας. Πιστέψτε με. Θέλω να επανορθώσω για το σφάλμα μου και δεν έχω κανένα κρυμμένο κίνητρο. Δεν θα μπορούσα.
Φεριντέ: Δεν έχω καμία άλλη επιλογή προκειμένου να μείνω στην υπόθεση. Είμαι αναγκασμένη να συμμετάσχω σε αυτό το ψέμα για να μπορέσω να σώσω τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου. Αλλά θα τεθούν όροι, κατόπιν συμφωνίας κύριε Σινάν και πρέπει επίσης να προετοιμάσουμε τις οικογένειές μας. Αυτός ο αρραβώνας θα διαλυθεί σίγουρα. Αν παραμείνω η δικαστής της υπόθεσης του Ναζίφ και όταν λύσω αυτή την υπόθεση, τότε αυτό το παιχνίδι θα τελειώσει.
Σιναν: Μην αμφιβάλετε γι’ αυτό. Όταν θελήσετε θα χειριστώ τα πάντα και θα πω στον κύριο Μεχμέτ και στην οικογένειά μου ότι δεν ταιριάζαμε και δεν θα σας βάλω σε φασαρίες.
Φεριντέ: Εντάξει. Θα πάω στην Επιτροπή τώρα και θα πω ότι είμαι αρραβωνιασμένη μαζί σας και εσείς θα το δημοσιεύσετε.
Σινάν: Ευχαρίστως.
Πίσω στη συνεδρίαση της Επιτροπής
Φεριντέ: Όπως βλέπετε, πρόκειται να παντρευτώ και δεν έχω σχέση με τον Μαχίρ. Δεν γίνεται. Δεν πρόδωσα τη δουλειά μου. Η συνείδησή μου είναι ήσυχη!

Η δίκη του Μαχίρ

Σαφιγιέ: Είναι η τελική ετυμηγορία; Δεν μπορούμε να κάνουμε έφεση;
Ερντάλ: Πολύ δύσκολα κυρία Σαφιγέ. Θα κάνουμε έφεση, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Ίσως να μειώσουν την ποινή, αλλά ένα με δυο χρόνο το μάξιμουμ.
Σογκιούλ: Ποιος θα σώσει τον πατέρα μας τώρα; Ποιος;
Μαχίρ: Ποτέ δεν θα παρατήσω τη σωτηρία του πατέρα. Μέχρι την τελευταία μου πνοή. Αγαπημένη μου μητέρα, φρόντισέ τους όλους.
Αϊτέν και Ναζίφ
Αϊτέν: Είναι καλός άνθρωπος. Κατάλαβε ότι δεν θα μπορούσα να αφήσω τη Νουρτέν και προσφέρθηκε να την αφήσει να μείνει μαζί μας, χωρίς να το ζητήσω. Και δεν είναι μόνο λόγια. Στην πραγματικότητα αγόρασε ένα σπίτι, ένα μεγάλο σπίτι. Μακάρι να μπορούσες να το δεις πατέρα. Και ετοίμασε και το δωμάτιο της Νουρτέν. Λέει ότι είναι και δική του αδελφή. Κάθε φορά που αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα, είναι ο πρώτος που σπεύδει να με σώσει. Όταν ήμουν στο νοσοκομείο, ήταν εκεί. Του λέω ότι θα πάω στην αγορά, αγοράζει τα πάντα και μου τα φέρνει. Ανέλαβε και το θέμα του καφενείου. Όπως ξέρετε έμεινα ολομόναχη λόγω της απουσίας του Μαχίρ.
Ναζίφ: Μου αρέσουν αυτά που ακούω. Φαίνεται ότι αυτός ο τύπος ενδιαφέρεται πολύ. Εντάξει. Ποια είναι η οικογένειά του; Τον γνωρίζουμε; Δεν υπάρχει ντροπή στην αγάπη. Πρέπει να ξέρω ποιος ζητάει το χέρι της κόρης μου, δεν πρέπει;
Αϊτέν: Ο Νετζντέτ. Το όνομά του είναι Νετζντέτ.
Ναζίφ: Και ποιος είαι αυτός ο Νετζντέτ; Είναι από τη γειτονιά;
Φρουρός: Το επισκεπτήριο τελείωσε Ναζίφ Καρά.
N: And who is this Necdet? Is he from the neighborhood?
G: Visit is over Nazif Kara!
Ναζίφ: Γιατί; Μόλις ήρθε. Ίσα που αρχίσαμε να μιλάμε.
Φρουρός: Μόνο χωρισμός ακολουθεί αυτές τις ωραίες επισκέψεις. Δεν το ξέρεις αυτό. Και τώρα ήρθε η ώρα να χωριστείτε. Άρχισε η καταμέτρηση μέσα. Πάμε.
Ναζίφ: Άφησέ με να τελειώσω αυτό που έλεγα.
Φρουρός: Δεν θα σε περιμένουν. Πήγαινε.
Αϊτέν: Θα έρθω αργότερα μπαμπά. Θα έρθω ξανά.
Πίσω στη Φεριντέ
Δικαστής: Κυρία Δικαστή, ακούσαμε αυτά που είπατε. Αν μας επιτρέπετε πρέπει να το συζητήσουμε μεταξύ μας και να στείλουμε το πόρισμά μας απόφαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτοί θα πάρουν την τελική απόφαση σχετικά με το αν υπάρχει ανάγκη να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον σας ή όχι. Θα ενημερωθείτε γι’ αυτό. Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε, μπορείτε να αποχωρήσετε.
Φεριντέ: Με την άδειά σας.
Και ο Μαχίρ βλέπει τον Σινάν να κρατάει το χέρι της.
Σινάν: Φεριντέ! Δεν μπορούσα να περιμένω και σκέφτηκα ότι η παρουσία μου εδώ ίσως να ωφελούσε (και αρχίζουν να περπατάνε μακριά από τον Μαχίρ).
Σινάν; Τι είπαν; Το πίστεψαν;
Φεριντέ; Δεν ξέρω.
Σινάν: Λοιπόν, τι θα συμβεί τώρα;
Φεριντέ: Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε. Η Επιτροπή να γράψει μια αναφορά εξηγώντας τις κατηγορίες και την υπεράσπισή μου και θα τη στείλουν στο Υπουργείο και αν εκείνοι θέλουν να το προχωρήσουν θα κινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον μου και αναλόγως θα ξεκαθαριστεί αν θα μου επιτραπεί να παραμείνω στην υπόθεση ή και ακόμα αν θα παραμείνω δικαστής.
Σινάν: Οπότε η παράσταση μόλις άρχισε;
Φεριντέ: Ναι. Μέχρι να βγάλουν την τελική απόφαση, πρέπει όλοι να πεισθούν ότι θα παντρευτούμε. Ακόμα και οι οικογένειές μας.
Σινάν: Μην ανησυχείς Φεριντέ!
Μαχίρ και Ερντάλ
Ερντάλ: Ένα λεπτό Σογκιούλ. Μαχίρ! Δεν μπόρεσα να μάθω ακριβώς τι έγινε στην Επιτροπή. Θα στείλουν τα πάντα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Θα αναφέρουν την υπερασπιστική γραμμή της Φεριντέ, την κατάθεσή της και όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με σένα. Είναι άγνωστο αν θα πάει σε ανώτερο Δικαστήριο ή όχι.
Μαχίρ: Μάθε, αδελφέ. Πρέπει να μάθεις.
Φεριντέ και Σινάν
Σινάν: Τους εξήγησες, αλλά αν με ρωτάς, είναι πιο αρμόζον να πάω και να συναντήσω τον κύριο Μεχμέτ. Δεν με άκουσες κυρία Φεριντέ;
Φεριντέ: Τι;
Σινάν: Έλεγα ότι θα έπρεπε να πάω να δω τον πατέρα σου. Θα είναι καλύτερα αν τον δω προσωπικά.
Φεριντέ: Φυσικά. Όποτε έχεις χρόνο, θα πάμε μαζί και θα μιλήσουμε στον πατέρα μου.
Σινάν: Στην πραγματικότητα έχω χρόνο τώρα. Οπότε αν πάμε τώρα, θα είναι καλύτερα για μένα. Αλλιώς θα ντρέπομαι μπροστά στον κύριο Μεχμέτ.
Φεριντέ: Εντάξει τότε. Θα φέρω τη τσάντα μου και φεύγουμε…
Τουρκούτ: Κύριε Σινάν. Πάει καιρός από τότε που συναντηθήκαμε τελευταία φορά. Με θυμάστε; Εισαγγελέας Τουργκούτ.
Σινάν: Συγχωρείστε με, αλλά η μνήμη μου δεν είναι τόσο καλή.
Τουργκούτ: Θα έχετε ακούσει τουλάχιστον το όνομά μου από τον πατέρα σας. Ήμασταν πολύ καλοί φίλοι.
Φεριντέ: Συγγνώμη που σε έκανα να περιμένεις.
Σινάν: Μην ανησυχείς γι’ αυτό.
Τουρκούτ: Γνωρίζεστε;
Σινάν: Ναι. Και μάλιστα, θα το ακούσετε σύντομα, πρόκειται να αρραβωνιαστούμε.
Τουργκούτ: Αστείο είναι αυτό; Φεριντέ;
Φεριντέ: Αστειεύονται με αυτό κύριε Εισαγγελέα;
Τουργκούτ:΅Εγώ… Δεν ξέρω. Είναι έκπληξη. Πότε γνωριστήκατε; Πότε πήρατε αυτή την απόφαση; Δεν καταλαβαίνω.
Φεριντέ: Εσείς, περισσότερο από όλους, θα έπρεπε να μπορείτε να μας καταλάβετε κύριε Τουργκούτ. Και εσείς παντρευτήκατε. Συγχαρητήρια.
Σινάν: Πηγαίνουμε; Να μην περιμένει η οικογένειά σου.
Φεριντέ: Φυσικά. Καλή σας μέρα!
Μεχμέτ Σαΐμ και Τσετίν.
Μεχμέτ: Θα αναθέσεις την εφημερίδα στον Σινάν;
Τσετίν: Ναι, θα αναλάβει τα πάντα από εδώ και πέρα.
Μεχμέτ: Λέγοντας «τα πάντα», ελπίζω να μην περιλαμβάνεις και τις προσωπικές μας δουλειές.
Τσετίν: Τι σχέση έχει αυτό; Αυτό είναι διαφορετικό θέμα από την εφημερίδα. Ο Σινάν βρίσκεται εδώ μόνο ως δημοσιογράφος. Δεν ήξερε ποτέ τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες και δεν θα το μάθει ποτέ. Όπως ακριβώς και τα παιδιά σου.
Μεχμέτ: Τέλεια. Έτσι ακριβώς το θέλουμε.
Τσετίν: Τι συμβαίνει; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Προς τι οι ερωτήσεις;
Μεχμέτ: Πρόβλημα; Το αντίθετο. Ήθελα να ακούσεις τα καλά νέα από μένα. Η Φεριντέ και ο Σινάν αποφάσισαν να παντρευτούν.
Τσετίν: Α, για κοίτα! Ούτε που το ανέφερε. Τι να πω Μεχμέτ; Τις καλύτερες ευχές μου. Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε πάντα δεμένοι.
Μεχμέτ: Ναι, ας πούμε ότι είναι το πεπρωμένο.
Μαχίρ και Γιασίν
Μαχίρ: Αδελφέ, είσαι καλά;
Γιασίν: Τον νίκησα το θάνατο και αυτή τη φορά.
Μαχίρ: Δόξα τω Θεώ. Μακάρι να μην είχε συμβεί. Δεν ξέρω πως ο Ορχάν ξέφυγε τόσο.
Γιασίν: Του επέβαλαν 15 χρόνια κάθειρξη.
Μαχίρ: Πήρε την τιμωρία που του άξιζε, όμως εσύ δεν άξιζες αυτό που σου συνέβη. Θα μπορούσες να είχες πεθάνει.
Γιασιν: Εσύ είσαι πάντα αυτός που καίγεται επειδή στέκεσαι στη μέση, Μαχίρ. Μην ανησυχείς για μένα. Αλλά τι θα κάνεις αδελφέ; Καταδικάστηκες αλλά ο δολοφόνος είναι ακόμα εκεί έξω. Και αυτό το κάθαρμα ο Νετζντέτ εγκαταστάθηκε σε ένα παλάτι. Όμως έχω ένα σχέδιο και θα το συνεχίσω είτε μαζί σου είτε χωρίς εσένα.
Μαχίρ: Δεν μπορώ να μείνω κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους. Θα δραπετεύσω.
Τουργκούτ και Κεριμέ
Τουργκούτ: Είμαι έκπληκτος. Ήμουν ο μοναδικός πιθανός υποψήφιος για να γίνω γαμπρός σας. Αλλά βρήκατε κάποιον άλλον σχετικά γρήγορα.
Κεριμέ; Αυτό δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί πια, κύριε Τουργκούτ.
Τουργκούτ: Αλήθεια; Συγχωρείστε την περιέργειά μου, αλλά πως πείσατε τη Φεριντέ να δεχθεί αυτό το γάμο;
Κεριμέ: Αν δεν σας πειράζει, νομίζω ότι ο καθένας θα έπρεπε να ανησυχεί για τη δική του ζωή, επειδή αυτό είναι ένα τόσο προσωπικό θέμα που δεν θα έπρεπε να συζητιέται με συναδέλφους. Τις καλύτερες ευχές μου και να έχετε μια καλή μέρα.
Φεριντέ και Σινάν
Σινάν: Αυτός ο Εισαγγελέας, ο Τουργκούτ ή όπως τον λένε…Δεν του άρεσαν τα νέα για τον αρραβώνα μας. Στην πραγματικότητα, ήταν προφανές ότι τον ενόχλησαν. Το παρατήρησες κι εσύ;
Φεριντέ: Κύριε Σινάν. Όλο αυτό έγινε πολύ ξαφνικά και γι’ αυτό δεν είχα το χρόνο να τα εξηγήσω λεπτομερώς στο τηλέφωνο. Όμως σας παρακαλώ, δεν θέλω να το κάνουμε μεγάλο θέμα. Ας το κρατήσουμε μεταξύ των οικογενειών μας και ας εστιάσουμε σε αυτό. Γίνεται;
Σινάν: Αυτό ακριβώς θέλω.
Φεριντέ: Ωραία. Αλλά το πιο σημαντικό, ας το κρατήσουμε μεταξύ μας. Αν η οικογένειά μου ή οι συνάδελφοι υποψιαστούν ότι πρόκειται για παιχνίδι, θα χάσω τη δουλειά μου.
Σινάν: Μπορούμε τουλάχιστον να αφήσουμε τις τυπικότητες; Τα νεαρά ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν δεν είναι τόσο τυπικοί ο ένας με τον άλλο.
Μαχίρ και Γιασίν
Γιασίν: Θα το φροντίσω, αδελφέ. Γιατί δεν με εμπιστεύεσαι;
Μαχίρ: Γιατί δεν μου αρέσει ο τρόπος που διάλεξες Γιασίν. Δεν θα γίνω ποτέ σαν κι αυτούς. Αν ήθελα να ξεπεράσω τα όρια, θα το είχα κάνει πολύ καιρό πριν.
Γιασίν: Όμως χτυπάνε εκεί που πονάει Μαχίρ. Καίνε τη ψυχή σου και τις ψυχές αυτών που αγαπάς. Ας κάνουμε το ίδιο. Κοίτα, θα έχω από κοντά τον Οσμάν και κοίτα πως θα τον κάνω να μιλήσει. Μόνο τότε ο Νετζντέτ θα γίνει το σκυλί που είναι από το φόβο του για την ασφάλεια του αδελφού του.
Μαχίρ: Έχεις κάποιο θέμα με αυτό το παιδί;
Γιασίν: Τι σχέση έχει αυτό; Το θέμα μου είναι με τον Νετζντέτ και πρέπει να τον κάνουμε να μιλήσει. Γνωρίζει πολλά.
Μαχίρ: Δεν θα το κάνεις. Είναι ακόμα παιδί και δεν θα το κάνεις με αυτό τον τρόπο.
Γιασίν: Εντάξει αδελφέ. Ας περιμένουμε έτσι και ίσως να σταθούμε τυχεροί και εμφανιστεί κάποιος που θα εξηγήσει τα πάντα. Υπάρχει ο δολοφόνος, υπάρχει ο Υπασπιστής και αυτοί που είναι πίσω από το λαθρεμπόριο. Όσο θα περιμένουμε, Μαχίρ, ίσως εμφανιστεί κάποιος και εξηγήσει τα πάντα. Μαχίρ, σκέψου καλά αυτά που είπα. Δεν μπορείς να πας με ένα λουλούδι σε ένα πιστολίδι.
Μαχίρ: Δεν θα το κάνεις. Δεν μας ταιριάζει. Δεν είμαστε τέτοιοι.
Ναζίφ και Νταλιάν
Νταλιάν: Αυτά τα καθάρματα ανακάτεψαν τα πάντα χωρίς λόγο.
Ναζίφ: Αστο αυτό για τώρα. Αυτός ο Νετζντέτ; … Τίποτα
Νταλιάν: Ναζίφ;
Ναζίφ: Είναι παντρεμένος;
Νταλιάν: Όχι, είναι εργένης.
Ναζίφ: Πόσων χρονών είναι;
Νταλιάν: Δεν ξέρω. Ανάμεσα στα 30 με 35.
Ναζίφ: Μπήκε φυλακή για οπλοκατοχή, έτσι;
Νταλιάν: Ναι, αλλά βγήκε πρόσφατα. Είναι όλα εντάξει;
Ναζίφ: Δεν μπορούσε να με κοιτάξει στα μάτια. Κάθε φορά που ρωτούσα το όνομά του, άλλαζε κουβέντα. Δεν θα το έλεγα, ακόμα κι αν επέμενα.
Νταλιάν: Δεν θα έλεγε τι και σε ποιον;
Ναζίφ: Δεν θα έλεγε ούτε το όνομά του. Αλλά τώρα που ξέρω ποιος είναι, πρέπει να μάθει ότι δεν τον εγκρίνω.
Νταλιάν: Τι σε απασχολεί; Απλά πες μου.
Ναζίφ: Ο μόνος Νετζντέτ που ξέρω είναι ο δικός σου Νετζντέτ, Νταλιάν και κοίταξε την Αϊτέν. Την έπεισε να τον παντρευτεί.
Στο σπίτι των Καρά
Η Σαφιγιέ λέει στις κόρες της ότι είναι πολύ γι’ αυτήν να διαχειριστεί αυτά που τους συμβαίνουν. Μετά χτυπάει η αστυνομία την πόρτα ψάχνοντας για τον Ορχάν επειδή δραπέτευσε από τη φυλακή και η Σαφιγιέ λιποθυμάει.
Λένε στον Ορχάν να περιμένει μέσα και αυτός ρωτάει για τον Γιλάν και πότε θα μπορέσει να τον δει, αλλά του λένε ότι ο Γιλάν αποφασίζει ποιος και πότε θα τον δει και ότι πρέπει να περιμένει υπομονετικά. Μετά του λένε να μην φύγει από αυτό το απομακρυσμένο μέρος που τον πήγαν και ότι θα έπρεπε να ευγνωμονεί τον Γιλάν που τον έβγαλε από τη φυλακή.
Γιλάν και Τουργκούτ
Τουργκούτ: Γιλάν! Από πότε απαιτείς να έρθω σε σένα αμέσως;
Γιλάν! Μη θυμώνεις κύριε Εισαγγελέα. Ξέρουμε ότι αυτά είναι λεπτά θέματα. Έτσι όπως εμείς κάνουμε ό,τι μας ζητάς, κι εσύ πρέπει να έρχεσαι όποτε στο ζητάω.
Τουργκούτ: Πες αυτό που έχεις να πεις χωρίς να με εκνευρίζεις. Ακούω.
Γιλαν: Έκανα ακριβώς αυτό που μου ζήτησες. Ο αδελφός του Μαχίρ είναι ένας από μας τώρα.
Τουργκούτ: Περίφημα. Που βρίσκεται τώρα;
Γιλάν: Τον πήγαν σε ένα απομακρυσμένο σημείο. Περιμένει να έρθει η σειρά του.
Τουργκούτ: Τότε να μην τον αφήσουμε να περιμένει κι άλλο. Ξέρεις ότι έχει δύσκολο χαρακτήρα. Πρέπει να φροντίσουμε και το θέμα των λαθραίων αυτές τις μέρες, δεν πρέπει;
Γιλάν: Ναι, πρέπει. Έχετε καλή μνήμη κύριε «Υπασπιστά».
Τουργκούτ: Δώσε μια αποστολή στον Ορχάν Ας δούμε αν είναι αρκετά πιστός ώστε να την εκτελέσει σωστά.
Γιλάν: Ευχαρίστως.
Τουργκούτ: Πρέπει να φύγω.
Γιλάν: Πρέπει να μείνεις μέχρι το βράδυ. Θα έρθουν όμορφα κορίτσια.
Τουργκούτ: Δεν μπορώ απόψε. Α, επί τη ευκαιρία, μην ξεχάσεις να κανονίσεις και τον Νετζντέτ.
Γιλάν: Μην ανησυχείς γι’ αυτό. Το έχω υπό έλεγχο.
Στο σπίτι της Φεριντέ
Σινάν: Χαίρομαι που σας γνωρίζω.
Μελίχ: Ευχαριστώ κύριε Σινάν. Παρακαλώ περάστε. Ο πατέρας μου σας περιμένει. Αδελφή, τι νομίζεις ότι κάνεις;
Μεχμέτ: Φεριντέ! Εντάξει παιδιά. Εμπρός εξηγήστε τι έχετε στο μυαλό σας;
Σινάν: Είναι ο λόγος που βρίσκονται εδώ και είμαι σίγουρος ότι και ο πατέρας μου θα ήθελε να βρίσκεται εδώ, αλλά όπως ίσως ξέρετε, έχει πολλή δουλειά. Θα έρθω φυσικά με τη μητέρα μου για μια πιο επίσημη επίσκεψη, αλλά ήθελα να πάρω την άδειά σας πρώτα. Αν μας δώσετε την ευχή σας, θέλουμε να παντρευτούμε. Έτσι δεν είναι αγαπητή μου Φεριντέ;
Φεριντέ: Φυσικά. Φυσικά. Το συζητήσαμε και αφού οι οικογένειές μας γνωρίζονται, είδαμε ότι το σωστό είναι να αρραβωνιαστούμε.
Κεριμέ: Είναι το πεπρωμένο, αγαπητή μου Φεριντέ. Θα πούμε να έχετε την ευλογία του Θεού.
Μεχμέτ: Αν ανοίξετε αυτή τη πόρτα, τότε δεν υπάρχει επιστροφή. Για το καλό και των δυο οικογενειών μας. Πρέπει να δούμε ότι γίνεται σωστά ενώπιον όλων.
Φεριντέ: Ναι. Θα πιω λίγο νερό. Θέλετε λίγο;
Κεριμέ: Κορίτσι μου. Δεν μπορώ να σου πω πόσο χαρούμενος είναι ο πατέρας σου. Πάει πολύς καιρός από τότε που είδα για τελευταία φορά τον πατέρα σου να χαμογελάει. Ο πατέρας σου δεν κάνει λάθος. Ο Σινάν είναι εξαιρετικός μνηστήρας. Όμορφος, με καλή φήμη. Και μια δικαστής και κόρη υπουργού αξίζει μόνο έναν σύζυγο σαν κι αυτόν.
Φεριντέ: Εντάξει μητέρα. Μη το κάνεις θέμα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ακόμα. Προσπαθούμε να το πάμε αργά.
Σινάν: Η Φεριντέ λέει να πάρουμε το χρόνο μας, αλλά ξέρω αυτό κύριε Μεχμέτ: η απόφασή μου είναι οριστική. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θέλω να παντρευτώ τη Φεριντέ και να κάνω οικογένεια μαζί της.
Μεχμέτ: Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ, μελλοντικέ γαμπρέ μου.
Ο Μαχίρ στη φυλακή
Ο Μαχίρ θυμάται τότε που πήγε να δει τη Φεριντέ στο νοσοκομείο και τότε που εμφανίστηκε ο Σινάν.
Πίσω στο σπίτι της Φεριντέ
Κεριμέ: Μπορούμε να κάνουμε τον αρραβώνα αυτό το Σάββατο. Η Φεριντέ κι εγώ θα κάνουμε γρήγορα τις προετοιμασίες και είμαι σίγουρη ότι η κυρία Σεβίμ θα μας βοηθήσει. Σωστά αγαπητέ Σινάν;
Σινάν: Μη με ανακατεύετε με τις δουλειές των κυριών. Εγώ θα κάνω ό,τι μου πείτε και ό,τι μου ζητήσετε. Αυτή θα είναι η συμμετοχή μου. Δεν αρκεί κυρία Κεριμέ;
Μεχμέτ: Το Σάββατο με εξυπηρετεί κι εμένα. Κάποιοι από τους φίλους μου στο κόμμα δεν θα μπορέσουν να έρθουν, αλλά θα έρθουν αρκετοί.
Φεριντέ: Μητέρα, αγαπημένε μου πατέρα… δεν νομίζω ότι χρειάζεται τόσο μεγάλη γιορτή. Νομίζω ότι αρκεί να περάσουμε δαχτυλίδια μεταξύ μας.
Κεριμέ: Δεν αρκεί αγαπητή μου. Θέλεις να λέει ο κόσμος ότι η μοναχοκόρη του υπουργού δεν ήθελε πάρτυ αρραβώνων; Σαν να ντρεπόμαστε; Δεν φτάνει που δεν έκανα όσα πραγματικά ήθελα με το γάμο του Μελίχ, όταν πήγαν και παντρεύτηκαν στην Ελβετία;
Μελίχ: Πάντα σε εμένα γυρίζει. Αγαπητή μητέρα, τι νόημα έχει τώρα. Το κράτησες μέσα σου για χρόνια. Κυρία Δικαστή, το βλέπεις, έτσι; Ό,τιδήποτε κάνεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου ακόμα και χρόνια μετά.
Κεριμέ: Θα με στενοχωρήσει, Φεριντέ. Είσαι η μοναχοκόρη μου και θα ήθελα να κάνεις έναν μεγαλοπρεπή αρραβώνα και γάμο.
Φεριντέ: Δεν λέω ότι δεν πρέπει να το κάνουμε, μητέρα. Με παρεξήγησες. Απλά λέω ότι προς το παρόν θα έπρεπε να κάνουμε μια μικρή γιορτή.
Κεριμέ: Τέλος πάντων. Η πλευρά της νύφης αναλαμβάνει το πάρτυ του αρραβώνα, αλλά και η γνώμη του γαμπρού είναι εξίσου σημαντική. Τι θα ήθελες να κάνουμε Σινάν; Μια μικρή γιορτή στο σπίτι ή μια πολυτελή εκδήλωση;
Σινάν: Ό,τι επιθυμεί η μελλοντική μου μνηστή, αρέσει και σε μένα.
Ναζίφ και Σαφιγιέ
Ο Ναζίφ λέει στη Σαφιγιέ να πάει και να εξηγήσει την κατάσταση στην Αϊτέν και η Σαφιγιέ του λέει ότι θα της εξηγήσει τα πάντα. Ο Ναζίφ ρωτάει πως τα πάνε και αυτή του λέει ότι όλοι είναι καλά. Το κλείνει και η Σαφιγιέ συνειδητοποιεί ότι ο Ναζίφ δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει με τον Μαχίρ και τον Ορχάν.
Η Αϊτέν πακετάρει και η Σαφιγιέ της χτυπάει την πόρτα και τη ρωτάει γιατί πακετάρει. Της λέει ότι ο Ναζίφ θυμήθηκε τον τύπο και ότι δεν τον βρίσκει κατάλληλο για την Αϊτέν, ότι θα έπρεπε να πει «όχι» στον Νετζντέτ, ότι δεν μπορεί να τον παντρευτεί. Η Αϊτέν απαντά ότι δέχθηκε να τον παντρευτεί ενώ γνώριζε ακριβώς ποιος ήταν. Της λέει να ευχαριστήσει τον Ναζίφ και την ενημερώνει ότι δεν πήγε εκεί για να ζητήσει την άδειά του, αλλά για να του ανακοινώσει την απόφασή της. Η Σαφιγιέ της λέει να το σκεφτεί προσεκτικά και να μην πάρει επιπόλαια τέτοια απόφαση. Κλαίνε και αποχαιρετίζονται με θλίψη.
Μαχίρ και Ερντάλ
Ερντάλ: Πρέπει να περιμένουμε, Μαχίρ. Ας δούμε τι θα αποφασίσει το Υπουργείο. Αν το παραπέμψουν σε ανώτερο δικαστήριο, θα ανακρίνουν την Φεριντέ, αλλά όχι ως δικαστή, αλλά ως κατηγορουμένη.
Μαχίρ: Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Ερντάλ: Μπορούν να την απομακρύνουν από την υπόθεση και μπορούν να την θέσουν σε διαθεσιμότητα.
Μαχίρ: Τι είπε η Φεριντέ; Πως υπεράσπισε τον εαυτό της; Τι είπε, αδελφέ;
Ερντάλ: Είπε στην Επιτροπή ότι πρόκειται να αρραβωνιαστεί.
Μαχίρ: Δεν καταλαβαίνω. Να αρραβωνιαστεί με ποιον;
Ερντάλ: Τι σημασία έχει, Μαχίρ; Θα αρραβωνιαστεί με κάποιον.
Μαχίρ: Είναι εκείνος ο άντρας που είδαμε στο Δικαστήριο;
Ερντάλ: Ναι.
Μαχίρ: Ποιος είναι αυτός ο άντρας; Ποιος είναι;
Ερντάλ: Ο Σινάν Κοτζά, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Yurt Tas.
Μαχίρ: Το κάνει για να παραμείνει στην υπόθεση. Η Φεριντέ παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι.
Ερντάλ: Μπορεί να πάρει τέτοιο ρίσκο, Μαχίρ. Μη.
Μαχίρ: Ρίσκαρα πολλά για πράγματα στα οποία πίστευα, αδελφέ. Το ίδιο και η Φεριντέ. Αυτό κάνει. Πήγαινε στη Φεριντέ. Πρέπει να τη δω. Κάνε ό,τι μπορείς, αλλά πείσε την να έρθει εδώ.
Ερντάλ: Μην ανησυχείς. Θα τη φέρω.
Φεριντέ και Σινάν
Φεριντέ: Εκτιμώ πάρα πολύ αυτό που έκανες απόψε.
Σινάν: Αυτό με ανακουφίζει. Σ’ ευχαριστώ που το αποδέχεσαι.
Φεριντέ: Η μητέρα μου είναι πολύ ενθουσιασμένη. Θέλει μια μεγάλη γιορτή και αν δεν ήσουν εσύ, θα κανόνιζε τα πάντα χωρίς να με ρωτήσει καν. Θα πηγαίναμε στον αρραβώνα της χρονιάς χωρίς να το ξέρουμε καν. Αλλά είπαμε ότι δεν θέλουμε κάτι τόσο μεγάλο και δεν τόλμησε να αρνηθεί αυτό που ζητήσαμε.
Σινάν: Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Αυτό το παιχνίδι θα συνεχιστεί για όσο θέλεις. Θα μιλήσω και στη μητέρα μου επειδή θα θέλει να καλέσει κι αυτή πολύ κόσμο. Θα της πω να μην το πει σε κανέναν πέραν της οικογενείας.
Φεριντέ: Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν. Εξάλλου, θα είναι το καλύτερο. Στο κάτω κάτω, αυτή η παράσταση θα κρατήσει μόνο για λίγους μήνες και θα είναι καλύτερο να το κρατήσουμε προσωπικό.
Σινάν: Εντάξει.
Φεριντέ: Καληνύχτα.
Σινάν: Επίσης.
Πίσω στο σπίτι της Φεριντέ
Φεριντέ: Καληνύχτα μπαμπά.
Μεχμέτ: Φεριντέ μου.
Φεριντέ: Ναι, μπαμπά.
Μεχμέτ: Ήταν πραγματική μια καλή νύχτα. Σ’ ευχαριστώ. Το να μπορείς να κάνεις τη σωστή επιλογή είναι μεγάλο προσόν, κορίτσι μου. Είμαι περήφανος για σένα. Μου σήκωσες το κεφάλι. Τώρα μπορώ να πάω στην Άγκυρα με το κεφάλι ψηλά. Ειλικρινά, αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα με την αμνηστία, θα έμενα εδώ και θα βοηθούσα με τις ετοιμασίες.
Φεριντέ: Θα δοθεί αμνηστία, πατέρα;
Μεχμέτ: Τι σημασία έχει; Δεν χρειάζεται να απασχολείσαι με αυτό τώρα. Φεριντέ, σύντομα θα αφήσεις το σπίτι σου και θα φύγει. Είναι δύσκολο να είσαι πατέρας. Φαντάζεσαι για χρόνια τη στιγμή που το παιδί σου θα φύγει, αλλά όταν συμβαίνει στ’ αλήθεια, ανησυχείς πραγματικά. Να είσαι χαρούμενη, κόρη μου και μην ανησυχείς για τα υπόλοιπα. Θα τα καταφέρω.
Φεριντέ: Καληνύχτα μπαμπά.
Μεχμέτ; Καληνύχτα.
Φεριντέ και Μελίχ
Φεριντέ: Τι κάνεις εδώ;
Μελίχ: Τι νομίζεις ότι κάνεις, αδελφή; Ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις ;
Φεριντέ: Δεν κοροϊδεύω κανέναν. Πως μιλάς έτσι;
Μελίχ: Αδελφή, μπορείς να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά εγώ δεν πιστεύω αυτά τα ψέματα. Ξέρω ότι έχεις κάποιο σχέδιο με τον Σινάν.
Μελίχ: Άκουσέ με, Μελίχ. Σου απαγορεύω να μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο.
Μελίχ: Τότε κι εσύ να πεις την αλήθεια, κυρία Δικαστή. Ξέρω πόσο πολύ αγαπάς τον Μαχίρ, ξέρω ότι τον αγαπάς μέχρι θανάτου. Ποτέ δεν δέθηκες με κάποιον έτσι. Αδελφή, αντιμετώπισες τους πάντες γι’ αυτόν τον έρωτα και τώρα κρατιέσαι από το μπράτσο του Σινάν και λες ότι θα τον παντρευτείς; Αδελφή, δεν μπορείς ούτε να σταματήσεις να αγαπάς τον Μαχίρ ούτε να κάνεις σύζυγό σου αυτόν τον αλαζόνα, πλούσιο τύπο. Αυτό είναι μια συμφωνία. Ας πούμε ότι το κατάλαβα. Θέλεις να απαλλάξεις τον εαυτό σου μπροστά στην Επιτροπή. Όμως ο Σινάν; Τι όφελος έχει από αυτό;
Φεριντέ: Δεν έχει κανένα όφελος. Απλά προσπαθεί να με βοηθήσει. Σταμάτα να λες ανοησίες.
Μελίχ: Πως μπόρεσες να κάνεις κάτι τέτοιο, αδελφή; Πως μπόρεσες να κάνεις ένα τέτοιο λάθος; Μέχρι τώρα, δεν έχεις δεχθεί ποτέ να κάνεις χάρη σε κανέναν, ούτε στο μικρότερο αδελφό σου. Και τώρα θα εξαπατήσεις το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αγάπη;
Φεριντέ: Φυσικά και όχι. Καταλαβαίνεις; Ποτέ. Όλα γίνονται για χάρη της δικαιοσύνης. Για να μην εκτελεστεί ένας αθώος άνθρωπος. Αν μου αφαιρέσουν αυτή την υπόθεση, τότε ο Ναζίφ Καρά θα απαγχονιστεί. Καταλαβαίνεις, Μελίχ;
Μελίχ; Παίζεις ένα επικίνδυνο παιχνίδι, αδελφή. Δεν θα βγεις από αυτό χωρίς να καείς. Ας πούμε ότι εξαπάτησες την Επιτροπή και τους έκανες όλους να σε πιστέψουν. Και μετά τι; Τι θα πεις στους γονείς μας; Στη μαμά; Ήδη σκέφτεται τα εγγόνια που θα κρατάει στην αγκαλιά της. Με ποιο δικαίωμα το κάνεις αυτό σε αυτούς, αδελφή;
Φεριντέ: Νομίζεις ότι εγώ είμαι ευχαριστημένη με αυτό που έκανα; Το θέμα εδώ είναι η ζωή ενός αθώου ανθρώπου, αλλά δεν μου άφησαν άλλη επιλογή, Μελίχ. Καταλαβαίνεις; Δεν έχω άλλη επιλογή. Κοίτα, σκότωσαν την Μπαχάρ και δεν ξέρω ποιος θα είναι ο επόμενος. Ίσως είναι η σειρά σου, ίσως κάποιου άλλου της οικογενείας. Θέλω μόνο να σταματήσω το αιματοκύλισμα. Όχι άλλο αίμα, Μελίχ. Θέλω τον ένοχο πίσω από τα σίδερα και ο δολοφόνος του Σουλεϊμάν να τιμωρηθεί όπως πρέπει. Παραιτήθηκα από την αγάπη μου Μελίχ. Προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, παραιτήθηκα από τα όνειρά μου. Ξέρεις τι σημαίνει να σκοτώνεις την ίδια σου την καρδιά; Ξέρεις πως είναι να σκοτώνεις τα όνειρά σου; Δεν το βλέπεις; Δεν βλέπεις τι περνάω; Σήμερα κατέστρεψα το όνειρο της οικογένειας που θα έφτιαχνα με τον Μαχίρ.
Στο σπίτι του Νετζντέτ
Υπηρέτρια: Κύριε, αυτό είναι για το αποψινό δείπνο;
Νετζντέτ: Περίφημα. Η γυναίκα που αγαπώ έρχεται για να προσθέσει χρόνια στη ζωή μου. Ο εχθρός μου έφαγε 12 χρόνια και κάτι τέτοιες μέρες θα έπρεπε να έχουμε τέτοια ωραία ποτά. Περίμενε!. Πήγαινε, πήγαινε.
Υπηρέτρια: Καλώς ήρθατε.
Νετζντέτ: Καλώς ήρθες, βασίλισσά μου. Μην ενοχλείσαι.
Νετζντέτ: Όχι, αγαπητή μου, αυτή είναι η δουλειά τους. Είναι εδώ για την άνεσή σου. Δώσ’ της το.
Υπηρέτρια: Παρακαλώ, να σας δείξω το δωμάτιό σας.
Νετζντέτ: Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη. Από εδώ και πέρα, εσύ είσαι ο λόγος για τους στόχους μου και την ύπαρξή μου. Είσαι τα πάντα (βάζει το χέρι του γύρω από την Αϊτέν. Δεν της αρέσει). Απλά προσπαθούσα να σου δείξω τον τρόπο.
Αϊτέν: Νετζντέτ, ήρθα εδώ επειδή μου είπες ότι θα προστάτευες εμένα και την αδελφή μου και αφού δεν έχω κανέναν να στηριχτώ πια, πραγματικά δεν θέλω να μετανιώσω που σε εμπιστεύτηκα.
Νετζντέτ: Ίσως να έχω άσχημη φήμη, το δέχομαι αυτό. Επίσης έκαψα μερικές ψυχές. Είναι αλήθεια. Αλλά όταν μιλάμε για την οικογένεια και την αγαπημένη μου, τότε καταστρέφω τον κόσμο για να κρατήσω την υπόσχεσή του Αϊτέν. Όλα θα γίνουν ακριβώς όπως τα συζητήσαμε. Θα ορίσω την ημερομηνία για τον πολιτικό γάμο. Όταν θα υπογράψουμε, ακόμα κι όταν θα είσαι η γυναίκα μου, θα είμαι ικανοποιημένος να αγαπώ τα μάτια σου από μακριά, μέχρι να έρθεις με τη θέλησή σου σε μένα και να γίνεις δική μου. Αυτό να ξέρεις. Παρακαλώ. Πέρασε.
Ο Σινάν και η μητέρα του
Ο Σινάν λέει στη μητέρα του ότι θέλει ένα μεγάλο πάρτυ αρραβώνων, με πολύ κόσμο, στο οποίο θα είναι καλεσμένοι όλοι όσοι γνωρίζουν. Φυσικά η μητέρα του συμφωνεί μαζί του επειδή αυτό αρμόζει στο κύρος τους που είναι ίδιο με αυτό της οικογένειας της Φεριντέ. Ο Σινάν λέει στη μητέρα του ότι η Φεριντέ δεν είναι όπως η οικογένειά της και ότι δεν θέλει να αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα. Οπότε θα το κανονίσουν ως έκπληξη σε αυτόν και τη Φεριντέ.
Στο γραφείο του Τουργκούτ
Μεχμέτ: Καλησπέρα Τουργκούτ.
Τουργκούτ: Καλησπέρα. Μάλιστα, μόλις ετοιμαζόμουν να σας τηλεφωνήσω. Εξεπλάγην με την απόφαση για τον αρραβώνα.
Μεχμέτ: Αντί να απασχολείσαι με τον αρραβώνα της κόρης μου, σκέψου πως θα κρατήσεις τον Μαχίρ στη φυλακή, Τουργκούτ.
Τουργκούτ: Γιατί; Υπάρχει ήδη μια καταδίκη για τον Μαχίρ. 11 χρόνια και 8 μήνες για να είμαι ακριβής.
Μεχμέτ: Υπάρχουν φήμες σχετικά με πρόγραμμα αμνηστίας φέτος.
Τουργκούτ: Πως μπορεί να γίνει;
Μεχμέτ: Θα συνεδριάσουν αύριο και μπορεί να αποφασίσουν να απονείμουν χάρη. Φυσικά θα ψηφίσω κατά.
Τουργκούτ: Δεν το πιστεύω. Περίμενα τόσο για τη μέρα που θα έβγαζαν την καταδικαστική απόφαση. Πως γίνεται;
Μεχμέτ: Κι εγώ περίμενα πολύ καιρό για να τον βάλεις στη φυλακή. Τελικά, όλα έγιναν για το τίποτα. Πρέπει να μάθεις κατά πόσα χρόνια θα μειώσουν τις ποινές και για ποια εγκλήματα θα δοθεί χάρη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.
Τουργκούτ: Αν σταθούμε τυχεροί, δεν θα έχουμε πια λόγο να είμαστε προσεκτικοί.
Μεχμέτ: Κι εγώ αυτό ελπίζω. Θα περιμένω νέα σου. Καληνύχτα.
Τουργκούτ: Κατάλαβα. Καληνύχτα. Ανάθεμα, ανάθεμα. Την τύχη μου.
Ο Νταλιάν θύμωσε με το φρουρό επειδή είπε στο Ναζίφ ότι ο Μαχίρ καταδικάστηκε σε 12 χρόνια στη φυλακή και ο Ορχάν σε 15 και ότι τώρα είναι φυγάς.
Ο Ναζίφ κατηγορούσε τον εαυτό του για όλα όσα συνέβησαν στην οικογένειά του.
Νταλιάν: Δεν θα μου φτάσει ακόμα κι αν τον στραγγαλίσω.
Ναζίφ: Τι νόημα έχει όταν δεν ξέρουμε που είναι ο Ορχάν; Και ο Μαχίρ. Είναι σχεδόν 12 χρόνια Νταλιάν. Θα κλέψουν 12 χρόνια από το μέλλον του γιου μου. Μακάρι να μην έβλεπα ποτέ αυτές τις μέρες. Αν δεν ήμουν η αιτία για όλα αυτά. Αν με είχαν κρεμάσει αμέσως. Θα πληγώνονταν μόνο μια φορά. Θα έκλαιγαν μόνο για μένα. Όμως τώρα. Ζουν κάθε καινούργια μέρα με ένα διαφορετικό πόνο. Καθένας τους έχει πέσει σε μια διαφορετική δυστυχία.
Ο Μαχίρ δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται.
Η Φεριντέ γράφει ένα γράμμα στον Μαχίρ. «Αγάπη μου»… «Μαχίρ»
Ο Σινάν και ο πατέρας του
Τσετίν: Καλή δουλειά, γιε μου. Καλή δουλειά.
Σινάν: Με συγχαίρεις που νίκησα το γύρο στην πυγμαχία ή για τα καλά νέα;
Τσετίν: Ο Μεχμέτ Σαϊμ μου τηλεφώνησε σήμερα. Με ρώτησε αν ο Σινάν γνωρίζει για τις βρωμοδουλειές μας.
Σινάν: Μπα, μπα. Ώστε, παρόλο που είναι μέσα στη λάσπη, θέλει ο μελλοντικός του γαμπρός να είναι πεντακάθαρος.
Τσετίν: Επειδή σχετίζεται με τη Φεριντέ. Σου είπα ότι το μοναδικό αδύνατο σημείο στη ζωή του είναι η Φεριντέ. Είναι το μόνο έχει μείνει αγνό σε αυτόν.
Σινάν: Ας προετοιμαστεί τότε για τον χειρότερο πόνο της ζωής του.
Τσετίν: Ας καεί. Θα έπρεπε να το σκεφτεί καλύτερα πριν με καταγγείλει και με χτυπήσει πισώπλατα. Αυτός είναι η αιτία που ζω σαν φυγάς τώρα και κρύβομαι από εδώ κι από εκεί, μέσα κι έξω από τη χώρα. Με εκμεταλλεύτηκε προς όφελός του. Ήθελε να ανέλθει και ποιος τον βοήθησε; Εγώ. Και τι έκανε; Με ξεφορτώθηκε με την πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Κοίτα τον τώρα που αναζητά δύναμη σε βάρος μου. Και μετά είχε το θράσος να με πάρει και να με ρωτήσει αν ξέρεις για τις δουλειές μας.
Σινάν: Αν ξέρει ότι ξέρουμε ότι αυτός ήταν που σε κατήγγειλε, δεν θα σου είχε τηλεφωνήσει.
Τσετίν: Ο Μεχμέτ Σαϊμ νομίζει ότι είναι βασιλιάς τώρα. Ξεχνάει ότι μπήκαμε σ’ αυτό το βρώμικο δρόμο μαζί. Πρέπει να πέσει το γρηγορότερο.
Σινάν: Θα τον κάνω να πέσει πατέρα. Όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να με βγάλουν από τις ζωές τους. Το βασίλειο που προσπαθεί να χτίσει, θα πέσει στο κεφάλι του. Αυτός ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο.
Ο Ερντάλ πηγαίνει να επισκεφθεί τον Μαχίρ
Ερντάν: Συγχαρητήρια Μαχίρ. Υπάρχει μια έντονη φήμη για γενική αμνηστία. Αν γίνει αυτό, θα επωφεληθείς κι εσύ. Νομίζω ότι θα απελευθερωθείς αμέσως.
Μαχίρ: Υπάρχει και η άλλη υπόθεση. Το θέμα του λαθρεμπορίου. Αυτή που με κατηγόρησαν που βοήθησα τον Γιασίν.
Ερντάλ: Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επωφεληθείς λόγω της αμνηστίας γι’ αυτήν την υπόθεση Μαχίρ. Όλα εξαρτώνται από το τι είδους ποινές θα αποτελέσουν αντικείμενο της αμνηστίας.
Μαχίρ: Και πότε θα το αποφασίσουν;
Ερντάλ: Δεν ξέρω. Θα ξεκαθαρίσει μετά τη ψηφοφορία στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Μαχίρ: Πιστεύεις ότι υπάρχει ελπίδα;
Ερντάλ: Πάντα. Οι άνθρωποι θα πέθαιναν χωρίς την ελπίδα. Κάθε καινούργια μέρα φέρνει καινούργιες ελπίδες Μαχίρ.
Μαχίρ: Πήγες στη Φεριντέ;
Ερντάλ: Είπε ότι δεν θα έρθει. Δεν μπορεί να έρθει. Δεν μπόρεσα να την πείσω, παρόλο που παρακάλεσα πολύ. Σου στέλνει αυτό.
Ο Μαχίρ διαβάζει το γράμμα της Φεριντέ
«Ο παππούς μου συνήθιζε να λέει ότι οι λέξεις δεν μπορούν ποτέ να εκφράσουν τον πόνο μιας καρδιάς που αιμορραγεί σιωπηλά. Μερικές φορές ούτε και ο θάνατος δεν είναι αρκετός για να σκοτώσει την καρδιά κάποιου. Και η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ, όσο σκληρά κι αν προσπαθήσουμε. Όμως ως άνθρωποι που θέλουμε να είμαστε, πρέπει να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε. Και τώρα εγώ εδώ τηρώ την υπόσχεση που σου έδωσα για το αντίο μας. Επειδή αυτό είναι το καλύτερο. Αποφάσισα να πάρω διαφορετικό δρόμο στη ζωή με κάποιον που πιστεύω ότι θα είναι κατάλληλος για μένα. Οπότε σε παρακαλώ να σεβαστείς την απόφασή μου. Αντίο.»
Η Φεριντέ δεν είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο που ο Σινάν δημοσίευσε τα νέα για τον αρραβώνα. Το έκανε να φαίνεται σαν κάτι πολύ σπουδαίο. Ο Σινάν είπε ότι ήθελε να έχει την ίδια προβολή με το προηγούμενο νέο (αυτό που αφορούσε αυτήν και τον Μαχίρ) και ότι εφηύρε μια μικρή ιστορία σχετικά με το πώς γνωρίστηκαν στην Ελβετία και ότι υπήρχε μια μυστική σχέση εξ αποστάσεως από τότε. Θεωρεί ότι αυτό θα κάνει το ψέμα τους πιο πιστευτό. Η Φεριντέ δεν είναι ευχαριστημένη με όλα αυτά. Είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να τελειώσει όλο αυτό το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην παρατραβήξει αυτό το ψέμα περισσότερο και να ανακοινώσουν τα νέα για το χωρισμό τους αμέσως. Αυτός ήθελε να την πάει στο Δικαστήριο, αλλά αυτή αρνήθηκε. Η Κεριμέ ευχαριστήθηκε που διάβασε την ιστορία και εντυπωσιάστηκε από το πώς η Φεριντέ μπόρεσε να τους κρύψει όλα αυτά. Ο Μεχμέτ Σαϊμ είναι πολύ χαρούμενος επειδή τα νέα του αρραβώνα έγιναν δεκτά από την κοινή γνώμη με πολύ θετικά σχόλια, γεγονός που θα κάνει καλό στην εικόνα του.
Ο Γιασίν πήγε να δει τον Οσμάν
Η Ιλκνούρ ενθουσιάζεται όταν μαθαίνει για την πιθανότητα της γενικής αμνηστίας. Ρωτάει τον Ερντάλ αν θα επωφεληθεί και ο πατέρας της. Ο Ερντάλ λέει ότι αυτό δεν είναι πιθανό, αφού η υπόθεση του Ναζίφ είναι εκκρεμής και ακόμα κι αν είχε καταδικαστεί πριν ισχύσει η αμνηστία, δεν μπορεί να επωφεληθεί αφού είχε καταδικαστεί και προηγουμένως για το ίδιο αδίκημα. Αυτοί που καταδικάζονται για δεύτερη φορά για το ίδιο είδος αδικήματος, δεν μπορούν να τύχουν αμνηστίας. Τον ρώτησε και για τον Ορχάν. Ο Ερντάλ είπε ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί αν δεν είχε γίνει φυγάς. Αλλά από τη στιγμή που δραπέτευσε, η ποινή του αυτομάτως διπλασιάστηκε.
Η Ιλκνούρ πήγε και τα είπε στη Σαφιγιέ.
Η Φεριντέ ζήτησε από τον Ουμίτ να της στείλει νέο βοηθό με τους φακέλους του Νετζντέτ και του Ντουράκ (του δολοφόνου της Μπαχάρ). Θέλει να διασταυρώσει τους δυο φακέλους για να δει αν μπορεί να βρει κάποια σχέση μεταξύ των δυο. Ο Ουμίτ τη συγχαίρει για τον αρραβώνα.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΚΗΝΩΝ ΜΑΡΘΑ

Η μετάφραση είναι απόδοση στα ελληνικά από τα αγγλικά της αντίστοιχης μετάφρασης που έγινε από τη σελίδα https://www.facebook.com/KaradayiforEnglishSpeakers

Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθρα



Θυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1



Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρες



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλους



http://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις