Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινή Orac! Η Δεύτερη εβδομάδα της δίαιτας και οι συνταγές που τη συνοδεύουν



Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Σύμφωνοι... Όμως πάντα θέλεις να έχεις έναν λόγο για να συνεχίσεις! Και στη δίαιτα αυτός ο λόγος είναι ένα σωστό διαιτολόγιο για να προχωρήσεις την προσπάθειά σου και να χάσεις μέχρι και 4 κιλά την εβδομάδα. Η δεύτερη εβδομάδα της φθινοπωρινής δίαιτας Orac είναι εδώ για σένα που συνεχίζεις (Εσύ που έχασες το πρώτο μενού κάνε κλικ εδώ), όπως την ετοίμασε αποκλειστικά για εσένα ο Κλινικός Διαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης. Μαζί θα βρεις και τις λαχταριστές Orac συνταγές που την απαρτίζουν...



"Το φθινόπωρο αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές περιόδους ανασυγκρότησης, έτσι ώστε να επενδύσουμε επάξια τις δυνάμεις που ανακτήσαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους αποτελεί η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προκειμένου να αποφύγουμε τις ιώσεις του χειμώνα. Επιπλέον, το φθινόπωρο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές συνήθειες, τόσο για να απαλλαγούμε από τα κιλά των διακοπών, όσο και να αποφύγουμε την επιπλέον αύξηση σωματικού βάρους, λόγω της χαμηλής φυσική δραστηριότητας που παρατηρείται το χειμώνα" σημειώνει ο Δημήτρης Γρηγοράκης...

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ/ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΙΑΙΤΑ


ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...
Η σωστή διατροφή και η προσπάθεια να χάσεις κιλά έχει και κανόνες. Και μπορεί η δίαιτα Orac - σύμφωνα με δικά σας σχόλια - να μην σου αφήνει το αίσθημα της πείνας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τα παρακάτω. Ακόμη και όταν η προσπάθεια απώλειας κιλών τελειώσει...

1. Η συστηματική κατανάλωση εποχιακών φρούτων και λαχανικών εφοδιάζει τον οργανισμό με μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών, εφόσον έχει ολοκληρωθεί φυσιολογικά η ωρίμανση των τροφίμων. Έτσι, το σώμα μας δεν γεμίζει με χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα, τα οποία παράγουν προοξειδωτικές ουσίες που εμποδίζουν την καλή λειτουργία των κυττάρων και του μεταβολισμού.

Φθινοπωρινά τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά: αχλάδι, λάχανο, μήλο, μαρούλι, πορτοκάλι, κουνουπίδι, σταφύλι, παντζάρια, σύκο, σπανάκι, μπρόκολο, πράσα, σέλινο, ελιές, ελαιόλαδο.

2. Η απώλεια σωματικού λίπους: Η σύνδεση των αντιοξειδωτικών με τη ρύθμιση του βάρους πραγματοποιήθηκε μέσα από την παρατήρηση ότι τα άτομα που καταναλώνουν άφθονα αντιοξειδωτικά, για παράδειγμα μέσω του πράσινου τσαγιού, τείνουν να έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος. Τα αποτελέσματα της έρευνας για την επίδραση των αντιοξειδωτικών στα λιπώδη κύτταρα υποδεικνύουν ότι παρεμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα.

Η επαρκής πρόσληψη αντιοξειδωτικών θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα πιο ήπιο βιολογικό περιβάλλον, κάτι που ευνοεί ιδιαίτερα την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών μέσω των φυσικών μεθόδων που διαθέτει ο οργανισμός: ούρα, κόπρανα, ιδρώτας κ.λπ. Η αποτελεσματικότερη αποβολή των τοξικών ουσιών διευκολύνει το μεταβολισμό και ενεργοποιεί την κινητοποίηση του αποθηκευμένου λίπους. Με τον τρόπο αυτό το σώμα επανακτά τη βιολογική του ισορροπία του και το πλεονάζον βάρος μειώνεται σταδιακά. Το γεγονός αυτό αποτελεί σίγουρα την πλέον ενδεδειγμένη και υγιεινή διαδικασία απώλειας βάρους.

3. Η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού: Το φθινόπωρο είναι μία εποχή που λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας και του έντονου στρες που έχουμε για τη νέα σεζόν που ξεκινάει, μας κάνει πιο ευάλωτους σε ιώσεις. Έτσι είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια στα ακόλουθα αντιοξειδωτικά προκειμένου να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας:

- β-καροτένιο: Συντελεί στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της αύξησης της δραστικότητας των προστατευτικών φονικών κυττάρων (NΚ κυττάρων), ο ρόλος των οποίων έγκειται στην καταστροφή των μολυσμένων από ιούς κύτταρα. Το β-καροτένιο αποτελεί το πιο διαδεδομένο καροτενοειδές (αποτελεί την πρόδρομη ουσία για τον σχηματισμό της βιταμίνης Α)

Κυριότερες διατροφικές του πηγές είναι: τα καρότα καθώς και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, μπρόκολο και ποικίλα χόρτα).

- Βιταμίνη C: Συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής λευκοκυττάρων, αντισωμάτων και ιντερφερονών, (πρωτεΐνες οι οποίες αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των ιών).

Κυριότερες φθινοπωρινές πηγές βιταμίνης C αποτελούν τα εσπεριδοειδή, το ακτινίδιο, το λάχανο, ο μαϊντανός, το κουνουπίδι και το μπρόκολο.

- Βιταμίνη Ε: Συντελεί στην παραγωγή β-κυττάρων, μιας ειδικής κατηγορίας λεμφοκυττάρων, κύτταρα με ουσιαστικό ρόλο σε ειδικούς αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού.

Πολύ καλές πηγές βιταμίνης Ε αποτελούν το ελαιόλαδο, τα θαλασσινά (όπως οι γαρίδες), οι ξηροί καρποί.

- Ψευδάργυρος: Έχει τον δικό του ιδιαίτερο ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς βοηθάει στην αποκατάσταση των πληγών και συνεργεί στην φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπου. Τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο είναι: οστρακοειδή, μοσχάρι, πουλερικά, φασόλια, καρύδια.

Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθρα



Θυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1



Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρες



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλους



http://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις