Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Αλλάζουν τα πάντα στις καταθέσεις – Οι τράπεζες υποτριπλασιάζουν τα επιτόκια - Διαβάστε τι τόκους θα παίρνετε τώρα

- Ξεχάστε τα υψηλά επιτόκια – Από 6% πέφτουν στο 2% τα επιτόκια των καταθέσεων
- ''Πέταξε'' ο επιπλέον μισθός των 600 ευρώ το χρόνο για όσους ''έκλειναν'' χρήματα στις τράπεζες εως και 10.000 ευρώ
- Ανεβαίνει κατά 50% ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων



Η δυνατότητα που έδιναν οι τράπεζες που δρατηριοποιούνται στην χώρα μας στους καταθέτες να «κερδίζουν» έναν επιπλέον μισθό σε ετήσια βάση ακόμη και με μια προθεσμιακή κατάθεση των 10.000 ευρώ ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ραγδαίας αποκλιμάκωσης των υψηλών επιτοκίων που προσέφεραν ακόμη και μέχρι πριν μερικές εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις ακόμη και για ποσά 10.000 ευρώ για ένα χρόνο προθεσμία είχαν προσεγγίσει και ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 6% με αποτέλεσμα να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα γύρων στα 600 ευρώ το χρόνο. Για υψηλότερα ποσά τα επιτόκια ανέβαιναν ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας ακόμη πιο σημαντικές ευκαιρίες αποδόσεων για τους καταθέτες. Επιπλέον πλήγμα στις αποδόσεις των καταθέσεων αποτελεί και το γεγονός ότι φορολογούνται πλέον οι τόκοι με 15%, έναντι 10%, που ήταν μόλις πριν μερικούς μήνες.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών που θα οδηγήσει στην σταδιακή τους έξοδο στη διατραπεζική αγορά για άντληση ρευστότητας, σε συνδυασμό με την επιστροφή καταθέσεων, θα οδηγηθούμε σταδιακά στην προσφορά πολύ χαμηλών επιτοκίων ακόμη και κάτω του 2%, που θα είναι ανάλογα με τα επιτόκια που προσφέρονται στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Στο παράδειγμα της προθεσμιακής κατάθεσης των 10.000 το επιπλέον εισόδημα που θα έχουν από τόκους δεν θα ξεπερνά πλέον τα 150 με 200 ευρώ, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκλιμάκωσης των επιτοκίων.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τα οφέλη από την αποκλιμάκωση των καταθετικών επιτοκίων που θα έχουν οι τράπεζες για το 2014 θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ περίπου σε ετήσια βάση που θα αντισταθμιστεί σε κάποιο βαθμό από την μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

Τα επιτόκια καταθέσεων είχαν ανέβει από τις τράπεζες σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα στην χώρα μας- συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της ελλείμματος αξιοπιστίας-στην προσπάθεια τους να περιορίσουν τις μεγάλες εκροές καταθέσεων.

Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθρα



Θυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1



Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρες



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλους



http://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις