Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φορολογικές Δηλώσεις 2013: Ποιές είναι οι νέες παγίδες και τι να προσέξετε - Μόνο μέσω TAXISNET οι δηλώσεις



- Μεγάλες αλλαγές στο Ε1 που θα πρέπει να δηλωθούντόκοι, κέρδη από μερίσματα και επιδόματα
- Για τους περισσότερους είναι η τελευταία χρονιά που ισχύουν οι φοροαπαλλαγές
- Δείτε αναλυτικά χρήσιμο οδηγό για τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσετε
- Μέσω του ειδικού εντύπου Α21 θα δοθεί το επίδομα των τέκνων με τη πρώτη δόση τον Ιούνιο



Ξεκινούν τα δύσκολα ραντεβού των ελλήνων φορολογουμένων με το Taxisnet μέσω του οποίου έξι εκατομμύρια άνθρωποι θα συμπληρώσουν φέτος τις φορολογικές τους δηλώσεις, με πολλές παγίδες κυριολεκτικά να καραδοκούν.
Από αυτή την εβδομάδα άλλωστε και το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών με την 30η Ιουνίου να είναι η τελευταία ημέρα για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης ανεξάρτητα από το ΑΦΜ!
Η μεγάλη προσοχή φέτος όλων των φορολογουμένων θα πρέπει να εστιαστεί κυρίως στο Ε1 στο οποίο υπάρχουν πολλές αλλαγές και πλέον ο καθένας θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τους κωδικούς που αφορούν για παράδειγμα τους τόκους των καταθέσεων, τα κέρδη από μερίσματα και τα πολυτεκνικά επιδόματα.
Για παράδειγμα φέτος για πρώτη φορά θα πρέπει να συμπληρωθεί ο αριθμός παροχής της ΔΕΗ, όχι μόνο για την κύρια κατοικία αλλά και για όλα τα σπίτια που είναι στην κατοχή μας!

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά οι χαμηλοσυνταξιούχοι όσοι έχουν δηλαδή εισόδημα έως 12.000 ευρώ θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, κάτι που για τους περισσότερους λόγω ηλικίας σημαίνει πως θα επιβαρυνθούν οικονομικά μιας και θα πρέπει να απευθυνθούν σε λογιστή!

Οι πολίτες δεν θα πρέπει να ξεχάσουν πως αυτή είναι πιθανότατα η τελευταία χρόνια για την οποία θα ισχύσουν οι λεγόμενες φοροαπαλλαγές μιας και από του χρόνου, αυτές θα αφορούν μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους και αυτό υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις.
Εκεί που θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή είναι στα λεγόμενα τεκμήρια που προκύπτουν από τα εισοδήματα των φορολογούμενων και τα οποία αφορούν στα αυτοκίνητα, τις κατοικίες, τις πισίνες και τα σκάφη.

Όσον αφορά στις αποδείξεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν ήδη συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικής αξίας στο 25% του εισοδήματός τους και μέχρι το ποσό των 60.000 ευρώ, καθώς μετά από αυτό οι αποδείξεις δεν μετρούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΑΣ

Εν τω μεταξύ, περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που έχουν παιδιά, θα πρέπει φέτος μέσω της συμπλήρωσης του νέου εντύπου στο taxisnet να διεκδικήσουν το επίδομα παιδιών που ξεκινά από 13,3 ευρώ το μήνα, ανάλογα τον αριθμό των παιδιών και το συνολικό ύψος των εισοδημάτων.

Οι δικαιούχοι σύμφωνα με τα νέα κριτήρια αναμένεται να φτάσουν τις 650.000 άτομα! Η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος τέκνων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί σε άλλες δύο δόσεις μέσα στο χρόνο.
Σύμφωνα με τις νέες κλίμακες για οικογένειες με 1 παιδί και εισόδημα έως 9.000€ η πρώτη δόση θα είναι 240€ και το σύνολο του επιδόματος θα φτάσει τα 480€ το χρόνο.Για οικογένειες με 2 παιδιά και φορολογητεο εισόδημα έως 20.000€ η πρώτη δόση θα είναι 320€ και το σύνολο του επιδόματος 640€ το χρόνο ενώ για οικογένειες με 3 παιδιά και εισόδημα έως 22.000€ η πρώτη δόση θα είναι 480€ και το σύνολο 960€ το χρόνο.

Μέσα στον Ιούνιο θα αποσταλούν μέσω ΔΕΗ και τα εκκαθαριστικά του νέου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων, όπως μετονομάστηκε το χαράτσι, μειωμένο κατά 15%, για το οποίο όμως οι εξαιρέσεις θα εξειδικευθούν με υπουργική απόφαση τον Ιούλιο. Ακολουθούν το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο τα εκκαθαριστικά για τον ΦΑΠ του 2013, ο οποίος θα πληρωθεί σε 4 δόσεις.


Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com. Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθρα



Θυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1



Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρες



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλους



http://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις