Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ποιά ζώδια ευνοούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις;


Ποιά ζώδια ευνοούνται στις πανελλαδικές εξετάσεις;




Για να είμαστε σωστοί και ακριβοδίκαιοι, η αρχική απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, είναι... όλα και κανένα!

Και εξηγούμαι: Σίγουρα και πέρα από τις προσπάθειες που θα καταβάλει ο καθένας ή τις υποδομές που έκτισε τους προηγούμενους μήνες, ο παράγων τύχη θα παίξει το ρόλο του αλλά αυτό έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τα προσωπικά ωροσκόπια των εξεταζομένων, παρά με τη γενέθλια θέση του Ήλιου τους. Γενικά ένας «προικισμένος» άξονας 3ου-9ου οίκου είναι εκείνος που θα ανάψει το πράσινο φως στην επιτυχία, ενώ παράλληλα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε οπωσδήποτε την θέση και τις όψεις του Ερμή. Αυτός έχει τον πρώτο λόγο σε θέματα γραπτών και σπουδών και όπως ίσως γνωρίζετε σε ένα ωροσκόπιο μπορεί να βρίσκεται ένα ζώδιο πιο κει από αυτό του Ήλιου. Να έχουμε για παράδειγμα τον Ήλιο στον Ζυγό και τον Ερμή είτε στην Παρθένο, είτε στο Σκορπιό. Οπότε σε μια τέτοια περίπτωση κάθε πρόβλεψη που «ποντάρει» μόνον στο Ηλιακό ζώδιο καθίσταται εν δυνάμει... άστοχη!
Από την άλλη πλευρά όμως κάθε τι δεν παύει να έχει τη σημασία του και είναι επίσης γεγονός πως οι διελεύσεις των ημερών αλλά και η γενική εικόνα του κάθε ζωδίου, η οποία συνάγεται κυρίως από τις Ηλιακές όψεις, δημιουργούν «κλίμα» και μπορούν να χρωματίσουν τις εξελίξεις, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Κι εμείς οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να συνθέσουμε την διάσταση του Ερμή με αυτή του Ήλιου αλλά και το γενικό με το ατομικό, όχι για να... ευλογήσουμε ή να καταδικάσουμε τους μαθητές-εκπροσώπους των ζωδίων αλλά για να κατανοήσουν σε τι «φάση» βρίσκονται και τι είναι αυτό που οφείλουν να προσέξουν περισσότερο.
Εδώ μάλιστα ισχύει και το «τα λέω στη νύφη, για να τα ακούει η πεθερά», όπου στον ρόλο της τελευταίας είναι οι απανταχού γονείς.
Τηρώντας την αστρολογική δεοντολογία και με δεδομένο το ότι σε σύγκριση με τον Ήλιο, ο Ερμής είναι πολυτιμότερος δείκτης σε θέματα εξετάσεων και σπουδών, για να εκτιμήσουμε τα υπέρ και τα κατά κάθε ζωδίου, θα ακολουθήσουμε πρωτίστως το δικό του δρόμο. Τις προδιαγραφές δηλαδή με τις οποίες «ντύνει» τους εκπροσώπους των δώδεκα ζωδίων, με βάση τις όψεις που σχημάτιζε στα γενέθλια ενός εκάστου.
Εδώ να θυμίσω ότι ο ετήσιος χάρτης γενεθλίων (η Ηλιακή επιστροφή) επηρεάζει τον καθένα μας από γενέθλια σε γενέθλια και γι' αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση μας ενδιαφέρουν... σφόδρα οι όψεις του Ερμή, ακόμη κι αν έγιναν... πέρυσι.
Σε γενικές γραμμές οι όψεις του με τον Δία θεωρούνται επιβοηθητικές ή «τυχερές», με την έννοια ότι το άτομο μπορεί να κουραστεί λιγότερο (έως... ελάχιστα), χωρίς αυτό να επηρεάσει αρνητικά το αποτέλεσμα.
Αντίθετα οι «δυσαρμονικές» όψεις του Ερμή με τον Κρόνο (αντίθεση, τετράγωνο αλλά και η σύνοδος) θεωρούνται -και είναι- πολύ πιο «κουραστικές», ωστόσο από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με διαδικασία εξετάσεων, ο Κρόνος είναι... εξ ορισμού παρών και εμπλεκόμενος δίνοντας για τον κάθε εξεταζόμενο το μέτρο της επιτυχίας του: Αν έχει δουλέψει, τότε θα δικαιωθεί, έστω και εν μέρει, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευχάριστο.
Ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν οι «δυσαρμονικές» όψεις του Ερμή με τον Χείρωνα ή τον Ποσειδώνα.
Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το γνωστό νοητικό μπλοκάρισμα που απορρέει από μια συναισθηματική φόρτιση. Είναι πάμπολλα τα παραδείγματα παιδιών που το μυαλό τους «κόλλησε» την πιο ακατάλληλη στιγμή, στερώντας τους το δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει πραγματικά.
Εδώ απαιτούνται... ασκήσεις ψυχραιμίας και μια όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συναισθηματική αποστασιοποίηση, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα την ώρα των εξετάσεων. Παράλληλα, το γενικότερο κλίμα -ιδίως το οικογενειακό- μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην συμπεριφορά του μαθητή. Εννοείται δε, ότι οι ερωτικές σκέψεις και σχέσεις... απαγορεύονται διά ροπάλου!
Όσο για τον Ποσειδώνα, η όποια «δυσαρμονική» εμπλοκή του παραπέμπει σε λάθη και αστοχίες, είτε από αφηρημάδα, είτε από... αφέλεια, οπότε για όσες ή όσους μαθητές βρίσκονται υπό την επιρροή του, η συμβουλή είναι μια και μόνη: Καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και προπάντων ερωτήσεις-διευκρινίσεις σε κάθε περίπτωση που υπάρχουν «σκιές» αναφορικά με τα θέματα.
Τέλος, οι «δυσαρμονικές» όψεις του Ερμή με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα παραπέμπουν σε μια «αλλόκοτη» συμπεριφορά και σε επιδόσεις που ξενίζουν. Από αυτήν την άποψη μπορεί να αποδειχθούν... θαυματουργές εκεί που κανείς δεν το περιμένει, ενώ αντίθετα να καταποντίσουν τον μαθητή ακριβώς εκεί που θεωρητικά ήταν «σίγουρος».
Ας δούμε τώρα το κλίμα που διαμορφώνεται για τους εκπροσώπους κάθε ζωδίου με βασικό κριτήριο τις όψεις του Ερμή -αλλά και του Ήλιου όπου δει- στα γενέθλια τους.

Κριός
Οι τελευταίοι του ζωδίου, τελούν υπό καθεστώς Ουρανού-Πλούτωνα, οπότε... προσοχή στα «εύκολα». Οι γεννημένοι το Μάρτιο έχουν μεν τον Δία στο πλευρό τους, από την άλλη πλευρά όμως καλούνται να διαχειριστούν και μια ενδεχόμενη συναισθηματική φόρτιση, ικανή να τους αποπροσανατολίσει εντελώς. Οι ενεργειακές πιέσεις αυτού του τύπου θα είναι εντονότερες για όσες και όσους έχουν γεννηθεί στις 29/3, στις 13/4 και στις 18/4, (ανοχή μία ημέρα, πριν ή μετά).
Ταύρος
Τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και περίπλοκα για τους γεννημένους τον Απρίλιο, που ξεκινούν με έναν Ερμή να βρίσκεται... αγκαλιά με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα! Εδώ μάλιστα, η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου μπορεί να παίξει το ρόλο της συμβάλλοντας σε κάθε είδους «ατυχίες».
Αντίθετα, οι Ταύροι του Μαΐου έχουν τον τρόπο να τα καταφέρουν, ειδικά οι του τελευταίου δεκαημέρου, που έχουν την σαφή υποστήριξη του Δία. Δεν μπορεί όμως κανείς να αγνοήσει το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, που ηχεί προειδοποιητικά για λάθη, αβλεψίες και αφηρημάδες που μπορεί να στοιχίσουν. Προσοχή μην χαθεί μάθημα, από «σκονάκι» ή... υπνηλία!
Δίδυμοι
Η παρουσία του Δία στο ζώδιο, μόνον αρνητική δεν μπορεί να θεωρηθεί, υπάρχουν ωστόσο και κάποιες κακοτοπιές. Όσες και όσοι έχουν γεννηθεί τις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου «απειλούνται» όπως και οι τελευταίοι Ταύροι, από τις παρενέργειες του Ποσειδώνα αλλά και του Χείρωνα. Πρώτο μέλημα λοιπόν είναι να έχουν το μυαλό στη... θέση του και μακριά από αντιγραφές. Αντίθετα οι γεννημένοι από τις 25 έως τις 31 Μαΐου έχουν την τύχη με το μέρος τους κι αν προσέξουν στοιχειωδώς δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Οι Δίδυμοι του Ιουνίου βρίσκονται επίσης -ελέω Δία- σε καλή φάση, τόσο που οι «αναποδιές» της επιρροής του Κρόνου, του Ουρανού και του Πλούτωνα πάνω στον Ερμή, μπορεί τελικά να μην στοιχίσουν. Από την άλλη πλευρά, ο Δίας δεν είναι πανάκεια, ενώ πολλά εξαρτώνται από τις γενέθλιες προδιαγραφές κάθε μαθητή ξεχωριστά. Εδώ είναι που ισχύει 100% το «συν Αθηνά και χείρα κίνει»
Καρκίνος
Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για όσες και όσους έχουν γεννηθεί τον Ιούνιο (ιδιαίτερα τις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου) αλλά και μετά τις 15 Ιουλίου. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Κρόνος είναι εκείνος που ανεβάζει ψηλά τον πήχη, οπότε οι ενδιαφερόμενοι... ας αναλάβουν τις ευθύνες τους! Για τους υπόλοιπους θα μετρήσει κυρίως ο γενέθλιος χάρτης τους, με την επισήμανση ότι οι έχοντες γενέθλια στις 4/7 (συν πλην μια ημέρα) θα πρέπει να έχουν το νου τους στις «πονηριές» του Ποσειδώνα, προσέχοντας πρώτα και κύρια να μην ακυρωθεί η συμμετοχή τους στις εξετάσεις.
Λέων
Πέρα από τον Κρόνο που θέτει σε δοκιμασία τους Λέοντες του Ιουλίου, αποδίδοντας στον καθένα αυτό που του αξίζει, από τους υπόλοιπους δείκτες αξίζει να σημειωθεί η επιρροή του Ποσειδώνα (για γενέθλια στις 25/7 και 18/8, πάντα συν-πλην μια ημέρα), όπως επίσης και του Χείρωνα (για γενέθλια στις 21 και 22/8). Όσες και όσοι λοιπόν ανήκουν σε αυτές τις ομάδες ας λάβουν τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα ενδεχόμενα «παρατράγουδα» του Ποσειδώνα ή του Χείρωνα, όπως τα περιέγραψα παραπάνω, στην εισαγωγή του άρθρου.
Παρθένος
Οι πιο ευνοημένοι και τυχεροί της υπόθεσης είναι οι Παρθένοι του β΄ δεκαημέρου. Οι γεννημένοι τον Αύγουστο, πέρα από την επιρροή του Ποσειδώνα στον Ήλιο τους, η οποία μπορεί να τους αποπροσανατολίσει (αυτό ωστόσο έχει να κάνει και με την κατεύθυνση που επέλεξαν), καλούνται να διαχειριστούν τις πιέσεις είτε του Χείρωνα (για γενέθλια στις 23 και 24/8), είτε -ξανά- του Ποσειδώνα πάνω στον Ερμή.
Όσο για τους τελευταίους, καλό είναι να μην επαναπαυθούν στον Δία που τους... πλευρίζει από τους Διδύμους. Οι περυσινές όψεις του Ερμή με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα προοιωνίζουν απρόβλεπτα και ανατροπές, που εύχομαι να μην τους στοιχίσουν δραματικά. Μάλιστα, το κοσμικό SOS είναι πολύ πιο... απεγνωσμένο για όσες και όσους έχουν γεννηθεί στις 18. 19 και 20/9, αφού εκεί «καιροφυλακτεί» ο Κρόνος.
Ζυγός
Οι Ζυγοί του Σεπτεμβρίου είναι σε καλύτερη μοίρα απ' όλους. Αντίθετα εκείνοι του Οκτωβρίου καλούνται να αποφύγουν τις παγίδες που είναι διατεθειμένη να σπείρει στο δρόμο τους η «τριπλέτα» Κρόνου, Χείρωνα, Ποσειδώνα. Πιο συγκεκριμένα και κατ' αντιστοιχία, το «καμπανάκι» κτυπά για τους γεννημένους στις 5, 13 και 9/10, συν-πλην μια ημέρα. Κάθε περίπτωση βέβαια είναι διαφορετική και χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης, στην κατεύθυνση που περιέγραψα στην εισαγωγή του άρθρου (οι όψεις του Ερμή).
Για δε τους τελευταίους του ζωδίου, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την επιρροή του Κρόνου πάνω στον Ήλιο τους, την οποία θα «σέρνουν» μαζί τους μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Οι γεννημένοι στις 20, 21 και 22/10 θα έχουν κάποιες «διευκολύνσεις» αλλά σε κάθε περίπτωση η ουσία είναι πως μόνον αν δούλεψαν και δουλέψουν σκληρά θα πετύχουν.
Σκορπιός
Οι Σκορπιοί του Οκτωβρίου, έχουν... Κρόνο κι αυτό τα λέει όλα. Όπως έστρωσαν, έτσι θα κοιμηθούν, χωρίς να αποκλείονται και κάποιες «έξτρα» αναποδιές.
Οι του β΄ δεκαημέρου πάλι θα πρέπει να υπερκεράσουν τα προβλήματα των τετραγώνων του Ερμή με τον Ποσειδώνα και το Χείρωνα, δύο όψεις που τους... έχουν πάρει στο κατόπι από πέρυσι τον Νοέμβριο. Στα υπέρ τους είναι η δυνατότητα του ζωδίου να μην επηρεάζεται από έξωθεν καταστάσεις, όταν υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος-σκοπός.
Όσο για τους τελευταίους του ζωδίου, τα περισσότερα εξαρτώνται από τις γενέθλιες προδιαγραφές τους, αφού δεν υπάρχει κάτι που να τους ευνοεί ή να τους δυσκολεύει άμεσα.
Τοξότης
Η παρουσία του Δία στους Διδύμους είναι ένα από τα... υπερόπλα που διαθέτουν οι μαθητές Τοξότες στη μάχη των εξετάσεων. Ωστόσο παρά τις θετικές προδιαγραφές, τα πράγματα δεν θα είναι ίδια για όλους. Όπως συμβαίνει και με τους Σκορπιούς, τα περυσινά τετράγωνα του Ερμή με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα, ενδέχεται να αποπροσανατολίσουν ή να αποσυντονίσουν τους εκπροσώπους του ζωδίου που έχουν γεννηθεί από τις 7 έως τις 22 Δεκεμβρίου. Εδώ μάλιστα, με δεδομένο το έλλειμμα προσοχής και συγκέντρωσης, που χαρακτηρίζει συνήθως τους Τοξότες, το τελικό «κόστος» μπορεί να είναι μεγάλο. Περισσότερη τύχη πάντως, προβλέπεται για όσες και όσους έχουν γεννηθεί στις 26/11 και στις 17/12, συν-πλην μια ημέρα.
Αιγόκερως
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους Αιγόκερους του β΄ δεκαημέρου, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν τα όσα... περίεργα, παράξενα και ανατρεπτικά απορρέουν από τις όψεις του Ερμή με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Εδώ ισχύουν όλα εκείνα που σημείωσα στην εισαγωγή του άρθρου για τις πιθανές συνέπειες των συγκεκριμένων επιρροών και επιπλέον δεν αποκλείεται κάποιοι Αιγόκεροι για αλλού να ξεκινήσουν κι αλλού να... βρεθούν τελικά!
Όσο για τους υπόλοιπους, ούτε κρύο, ούτε ζέστη, με εκείνους του γ΄ δεκαημέρου να νοιώθουν πολύ πιο... ήσυχοι, αφού δεν έχουν κανέναν πλανήτη πάνω από το κεφάλι τους και τα περισσότερα εξαρτώνται από τους ίδιους.
Υδροχόος
Οι Υδροχόοι μαθητές είναι ίσως η πιο... μπερδεμένη υπόθεση, αφού τα έχουν... όλα!
Και Δία -δόξα τω Θεώ- και Κρόνο μπόλικο και Χείρωνα και Ποσειδώνα. Η αίσθηση που αποκομίζω απ' όλα αυτά είναι πως πιθανότατα θα έχουν πολύ διαφορετικές επιδόσεις στα μαθήματα, του ύψους και του βάθους, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Σίγουρα πάντως το τετράγωνο του Κρόνου προς τον Ήλιο τους δεν θα περάσει απαρατήρητο (εξαιρούνται οι γεννημένοι μετά τις 8-9/2), κάτι που σημαίνει περισσότερα εμπόδια, υπερπροσπάθεια και σκληρή δουλειά, δουλειά, δουλειά... Στην αντίθετη περίπτωση, μόνον ένας καλοτοποθετημένος γενέθλιος Δίας, μπορεί και να σώσει την παρτίδα και να πάει για «μεγάλα ψάρια».
Ιχθύες
Μικτές είναι οι επιρροές και για τους εκπροσώπους των Ιχθύων, οι οποίοι ωστόσο ρίχνονται στη μάχη με δύο βασικά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι ο Δίας που τους «φλερτάρει» από τους Διδύμους, σιγοντάροντας σε «τυχερά» και διευκολύνσεις. Όσο για τον Ποσειδώνα, που για τους περισσότερος «συναδέλφους» τους στο ζωδιακό δεν είναι παρά ένα τεράστιο πρόβλημα σε πρακτικά ζητήματα, για τους ίδιους μπορεί να γίνει το καθ' όλα... μυστικό όπλο τους. Είτε νόμιμα λοιπόν, είτε... παράνομα, είτε το αξίζουν, είτε όχι, οι Ιχθύες έχουν τον τρόπο να πετύχουν τους στόχους τους. Τα σοβαρότερα εμπόδια σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί να προκύψουν από το Χείρωνα, ο οποίος φιλοξενείται επίσης στο ζώδιο και είναι πάντα πρόθυμος να πλημμυρίσει τα γραπτά με... δάκρυα! Είναι γνωστό ότι ένας φορτισμένος συναισθηματικά Ιχθύς είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου και από αυτήν την άποψη δεν έχει νόημα να μιλάμε καν για εξετάσεις.

Πηγή: http://www.astrology.gr


Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθρα



Θυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1



Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρες



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλους



http://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις