Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Η πραγματική ιστορία της Χουρέμ hurrem!


Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής: Η αληθινή ιστορία της Χουρέμ!


Μία ιστορία παράφορης αγάπης και δολοπλοκιών έζησαν ο Σουλεϊμάν και η Χουρέμ, η οποία έμεινε στην ιστορία ως "η σκλάβα που έγινε αυτοκράτειρα".



Μπορεί να μην διέθετε την εξωτερική εμφάνιση της Μεριέμ Ουζερλί, η οποία την ενσαρκώνει στην tv, όμως διέθετε έντονο βλέμμα και κατάφερε όχι μόνο να τιθασεύει τον σουλτάνο,αλλά και να επηρεάσει τις εξελίξεις στο παλάτι!

Το πραγματικό της όνομα ήταν Αλεξάντρα Ανστασία Λισόβσκα ή Ρωξελάνα! Γεννήθηκε το 15000 και ο πατέρας της ήταν Ουκρανός Ορθόδοξος παπάς. Τη δεκαετία του 1520 την απήγαγαν Κριμαίοι Τάταροι, οι οποίοι την οδήγησαν στο σκλαβοπάζαρο της Κωνσταντινούπολης. Εκεί την ανακάλυψε ο βεζίρης, ο Ιμπραήμ και την πρόσφερε δώρο στη Βαλιντέ Σουλτάν Χάφσα, τη μητέρα του Σουλεϊμάν. Μπαίνοντας στο χαρέμι έγινε μουσουλμάνα και της έδωσαν το όνομα Χουρέμ, που σημαίνει χαμογελαστή, επειδή ήταν πολύ κεφάτη! Σύμφωνα με τους ιστορικούς η Ρωξελάνα ήταν νέα, αλλά όχι ωραία,χαριτωμένη αλλά κοντή. Όταν την είδε ο Σουλεϊμάν εντυπωσιάστηκε από το βλέμμα της και τα πυρρόξανθα μαλλιά της και την επέλεξε για να περάσει μαζί της το βράδυ. Αυτές οι λίγες ώρες ήταν αρκετές για να τον σαγηνέψει!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση στο χαρέμι και η Μαχιντεβράν, η μητέρα του πρωτότοκου γιου του Σουλεϊάν, φοβούμενη ότι μπορεί να περάσει σε δεύτερη μοίρα, άρχισε να της κάνει τη ζωή δύσκολη! Όταν η Χουρέμ απέκτησε γιους, η δύναμή της αυξήθηκε... Η Χουρέμ παντρεύτηκε τον Σουλεϊμάν το 1534 και ο γάμος τους ήταν ο γάμος της χρονιάς!

Η Χουρέμ πήρε αυτό που ήθελε από τον Σουλτάνο και ο επόμενος μεγάλος της στόχος ήταν να εξασφαλίσει το μέλλον των γιων της! Υπήρχαν όμως δυο εμπόδια. Ο ένας ήταν ο Μουσταφά, ο πρωτότοκος γιος του Σουλτάνου και ο άλλος ήταν ο Ιμπραήμ Πασάς!

Ο Μουσταφά σιγά σιγά διαβάλλεται και μια νύχτα με εντολή του Σουλεϊμάν στραγγαλίζεται με μεταξωτό μαντήλι από κάποιον γενίτσαρο όπως ο άγραφος νόμος όριζε για να μην χυθεί το βασιλικό το αίμα. Η αιτιολογία στους διαδρόμους του παλατιού ήταν ότι συνωμότησε εναντίον του πατέρα του.
Όσο δε για τον Ιμπραήμ Πασά κατηγορήθηκε ότι ήθελε να μοιραστεί το σουλτανάτο, κι αυτή ήταν η αρχή του τέλους του μεγάλου βεζίρη. Όταν ένα βράδυ δείπνησε μαζί με το σουλτάνο, όπως συνήθιζαν να κάνουν οι δύο άντρες, κι έπειτα κοιμήθηκε σ' ένα διπλανό δωμάτιο. Το επόμενο πρωί το πτώμα του βρέθηκε πεταμένο έξω από το παλάτι. Τον είχαν στραγγαλίσει τη νύχτα.

Η Χουρέμ πέθανε στις 18 του Απρίλη το 1558 μάλλον από καρδιά οκτώ χρόνια πριν τον σύζυγό της, που με τον θάνατό της βυθίστηκε σε μελαγχολία.
Το μαυσωλείο της είναι δίπλα σε αυτό του Σουλεϊμάν!


Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com. Πηγή: ourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθρα



Θυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1



Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρες



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!



ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλους



http://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις