Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Μαστεκτομή: Πότε (πραγματικά) χρειάζεται;

Μάθετε πώς ακριβώς γίνεται η αισθητική αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή και σε ποιές περιπτώσεις ίσως χρειάζεται η προληπτική μαστεκτομή.Μαστεκτομή σημαίνει αφαίρεση του μαζικού αδένα, και που μπορεί να συνδυαστεί και με λεμφαδενικο καθαρισμό μασχάλης, είναι μια επέμβαση που εκτελείται μόνο εφόσον διαγνωστεί καρκίνος μαστού.

Τα τελευταία χρόνια ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφίες, υπερηχογραφήματα μαστού απέδωσαν αποτελέσματα, έτσι τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου μαστού διαγιγνώσκονται στα αρχικά τους στάδια που σημαίνει πλήρη ίαση (θεραπεία) ειδικά στα στάδια 0,1 και 2.

Η προληπτική μαστεκτομή 

Η προληπτική μαστεκτομή δηλαδή η αφαίρεση και του άλλου μαστού που όμως δεν πάσχει από καρκίνο μαστού δεν είναι πάντα απαραίτητη είναι όμως επιτακτική και απαραίτητη αν ο καρκίνος που αφαιρέθηκε ήταν λοβιδιακου τύπου. Ενώ αν ήταν πορογεννους τύπου άρα και η πιθανότητα να εμφανιστεί και στον άλλο μαστό είναι σχεδόν μηδαμινή η προληπτική μαστεκτομή δεν έχει θέση.

Καταστάσεις όπως πολυκυστικη ινομαστοπαθεια,μαστοδυνια που θα συνδυάζονται με αλλεπάλληλες φλεγμονές (μαστίτιδες) καθιστούν το μαστό υψηλού κινδύνου για καρκίνο μαστού όπου πολλές φορές επιβάλλεται η προληπτική μαστεκτομή χωρίς να υπάρχει καρκίνος μαστού.

Κληρονομικότητα: Σε περιτπώσεις που έχει εμφανιστεί καρκίνος μαστού σε μητέρα και αδελφή επιβάλλεται η προληπτική μαστεκτομή και στους 2 μαστούς κατά την Αμερικάνικη σχολή, ενώ σύμφωνα με άλλες σχολές μαστολόγων ιδίως της Ευρωπαϊκής σχολής δεν επιβάλλεται προληπτική μαστεκτομή αλλά μόνο επιτακτικώς και συχνός έλεγχος.

Πως γίνεται η αποκατάσταση του μαστού 

Η αποκατάσταση του μαστού μετά από μαστεκτομή συνήθως γίνεται στο ίδιο χειρουργείο αμέσως μετά την μαστεκτομή, αν όμως ο καρκίνος του μαστού που επιβάλλει τη μαστεκτομή είναι σε προχωρημένο στάδιο σοφότερο θα ήταν να ολοκληρωθεί η θεραπεία ( χημειοθεραπεία,ακτινοβολία) πριν επιχειρήσουμε την αποκατάσταση του μαστού.

Σε περίπτωση που χρειάζεται μαστεκτομή καλό θα ήταν στην ίδια χειρουργική αίθουσα να είναι παρόν και ο πλαστικός χειρούργος ώστε να λάβει μέρος η άμεση αποκατάσταση του μαστού. Αποκατάσταση του μαστού γίνεται με τοποθέτηση διατατήρα και στη συνέχεια τοποθέτηση μόνιμου ενθέματος που έχει το ίδιο μέγεθος με το μαστό.


Γράφει ο Αλέξανδρος Κασίμης, Πλαστικός χειρουργός, Διευθυντής πολυϊατρείου ΙΑΣΥ
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Μάνος Σιγανός
Πηγή: Pathfinder.gr

Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Spartoo.gr - Εκπτώσεις για αγορά επώνυμων παπουτσιών

ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ SPARTOO

Ενδιαφέροντα άρθραΘυροειδής: Πώς θα χάσεις κιλά αν έχεις υποθυρεοειδισμό; Δες το μενού διατροφής!Στα κύματα του έρωτα: Τα 5 πρώτα επεισόδια της νέας κροάτικης σειράς του ANT1Gönülçelen - Ένα αστέρι γεννιέται: Το νέο τούρκικο του Mega με την Asi να διασκευάζει ρόλο της Audrey Hepburn


Αυτή είναι η φωνή της Χασρέτ. Δες φωτογραφίες και ελληνικούς στίχους τραγουδιού σειράς


Ένα αστέρι γεννιέται ("Ωραία μου κυρία" ή Gönülçelen) - Δείτε το πρώτο επεισόδιο


Ένα αστέρι γεννιέται - Gönülçelen: Η πρεμιέρα του νέο τούρκικο σίριαλ του Mega. Δες trailer και υπόθεση


Θανάσιμη ομορφιά (Eve düşen yıldırım): Ακόμη μία ημιτελής σειρά έρχεται στο Mega


Ένα αστέρι γεννιέται: Ξέρατι ότι η "Χασρέτ" και ο "Μουράτ" είχα σχέση στην πραγματικότητα; Ωστόσο σήμερα η "Χασρέτ" είναι παντρεμένη με τον Λεβέντ και έχουν δυο δίδυμες κόρεςΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 51 -55 GR SUBS ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Λεβέντ κάνει πρόταση γάμου στη Χασρέτ. Σοκ για τον Μουράτ. Δες το video!ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 56 - 60 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μουράτ δεν αντέχει μακριά από Χασρέτ και επιστρέφει από Παρίσι. Επεισόδια 56-60 με ελληνικούς υπότιτλουςhttp://go.linkwi.se/z/10719-783/CD13912/?

Για μοντέρνα χαλιά σε οικονομικές τιμές, κάνε κλικ εδώ


Για προσφορές σε λευκά είδη και προϊόντα σπιτιού, δες εδώ


Για φθηνά εισιτήρια εσωτερικού αλλά και εξωτερικού, κάνε κλικ εδώ

Τελευταίες Αναρτήσεις